петак, 5. јун 2015.

DAN D, MOŽDA VEĆ SUTRA!?



U svom posljednjem tekstu analizirao sam potencijalne izvore ugrožavanja pape Franje u kontekstu njegove sutrašnje posjete Sarajevu. Moje sumnje potvrđuju i drugi!


Na portalu Telegrafa (vidi: http://www.telegraf.rs/vesti/1462087-dzihadisti-spremaju-atentat-islamska-drzava-planira-da-ubije-papu-franju-u-sarajevu) objavljeno je: “Šef vatikanske bezbednosne službe Domeniko Đani ocenio je, govoreći o skorašnjoj poseti pape Franje Sarajevu, da postoje određene pretnje Islamske države.” Pri tom je potvrđeno kako i konvencionalni subjekti bezbjednosti BiH-e raspolažu podacima o potencijalnoj opasnosti po papu i okupljene vijernike.


No, jedna vijest Indeks-a.HR mi je posebno privikla pažnju (vidi: http://www.index.hr/vijesti/clanak/usred-ukrajinske-krize-papa-franjo-primit-ce-putina-10-lipnja/823720.aspx ). Ovdje se navodi kako će Sveti Otac dana 10.06. ove godine primiti u posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina. To svakako možemo posmatrati kao još jedan “hir” papa Franje kakav mu “Veliki brat” teško da će oprostiti.

U pomenutom tekstu naglasio sam kako papi Franji najveća opasnost prijeti od “Velikog brata”, a zamislimo samo situaciju dočeka i razgovora dvojice poglavara država, sa izražavanjem međusobnog uvažavanja. Zar je “Veliki brat” uložio toliki trud i novac da Vladimira Putina ocrni, pa da jedan “crveni papa” to negira tek tako? To naprost neće ići!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.