недеља, 21. фебруар 2016.

OBILJEŽAVANJE 22. GODIŠNJICE OSNIVANJA VII ODREDA MUP RS



Danas, u nedjelju 21.02.2016. godine, u zgradi CJB prijedor obilježana je 22. godišnjica osnivanja ratnog VII odreda Specijalne brigade MUP RS. Brojne zvanice i gosti još jednom, kao i dvije decenije unazad, odali su poštu sedmorici poginulih specijalaca, a nad spomen pločom održan je parastos.



Vijence su položili brojne organizacije i pojedinci. U ime ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, te u ime Specijalne jedinice MUP RS, vijenac je položio komandant jedinice Dragan Ribić.

U ime Boračke organizacije Republike Srpske vijenac je položio predsjednik organizacije general Milomir Savčić.



Zatim, u ime Grada Prijedora vijenac je položio zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković.
Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić položio je vijenac u ime Centra i boračke organizacije Centra.



Vijence su položili predstavnici porodica poginulih specijalaca, zatim ratni komandanti drugih odreda Specijalne brigade MUP-a RS-e, te druge organizacije i pojedinci.
Nakon parastosa program je nastavljen u jednom prijedorskom restoranu gdje su se prisutnima obratili ratni komandanti jedinica, poput komandanta Brigade generala Gorana Sarića – Sare, komandanta VII Odreda Zlatka Zlaje Brdara, generala Savčića, zamjenika gradonačelnika Đaković i drugi. Uručeni su prigodnu pokloni, zahvalnice i nagrade, a porodicama poginulih i simbolična pomoć.




Ratni specijalci MUP-a RS-e još jednom su pokazali zajedništvo, baš kao što su to činili i u najtežim trenucima odbrane naše Republike Srpske. Nikada se ne smiju zaboraviti činjenice da je ratni sastav ove jedinice zabilježio sedam poginulih boraca i preko 60 ranjavanja. Anali ratovanja ne pamte da je neka specijalna jedinica stradala u preko 60 odsto pripadnika, šta samo ukazuje na to koliko težak put je prošla ova jedinica. No, danas imamo Republiku Srpsku, čime niti jedna žrtva nije bila uzaludna.






Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.