четвртак, 5. мај 2016.

Podrška Ljubiši Kragulju i BIG radiju


Slobodna riječ u Republici Srpskoj još jednom je napadnuta: brutalnim činom paljevine vozila gospodina Ljubiše Kragulja - vlasnika banjolučkog BIG radija.


Gospodin Ljubiša Buco Kragulj je jedna otvorena i čestita srpska duša i to se sasvim jasno prenosi na rad njegovog radija ili portala. No, kad u Srpskoj iskreno govorite šta mislite, kad odbijate da se svrstate u nepregledne kolone "jednoumlja" i kad vam je opšte dobro ideja vodilja, onda postajete "glineni golub". Žalosno, ali je tako!

Koliko je stranački nepristrasnim, a opet društveno odgovornim, osobama teško javno djelovati znam iz iskustava kakva dijelim sa BIGportal.ba. Vrlo malo, gotovo zanemarivo, medija Srpske prenosi moje tekstove, a BIGportal je upravo jedan od tih rijetkih istinoljubivih medija. Primjera radi, ovaj portal je objavio moj tekst naslova "Da li SNSD stvara partijsku policiju?" (vidi: http://www.bigportal.ba/da-li-snsd-stvara-partijsku-policiju/ ) u kakvom smo nastojali animirati javnost za još jedan napad na prava srpskih boraca od strane aktuelne vlasti, ovoga puta na ratne policajce. 

Zamislite, na krajnje bezobrazan plan protivpravnog penzionisanja 1 500 policajaca, redom boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, odreagovalo je samo nekoliko srpskih medija. Međutim, i takva reakcija je vlast natjerala da svoje planove bar djelimično umanji i odgodi. Prilično sam siguran da Milorad Dodik i Dragan Lukač nisu "opristili" akterima protivljenja ispunjenja zahtjeva kakve je pred njih postavio MMF. 

Elem, BIG radio je vremenom nakupio popriličan fond tih "neoprostivih" akcija i to gospodin Kragulj zna. Zato i kaže: "Odgovoran je predsjednik Republike Srpske i ministar unutrašnjih poslova"...Ili su Dodik i Lukač organizovali paljevinu sa svojim ljudima ili neka dostave snimke sa kamera.". Uostalom, šta Ljubiša Kragulj ima za reći o ovom napadu pogledajte na videu koji postavljam.



Uglavnom, ovakvim putem želim bar simbolički podržati gospodina Kragulja i njegov medij, te se pridružiti njegovom apelu nadležnim institucijama da rasvijetle ovaj zločin i tako DOKAŽU da naše sumnje nisu utemeljene. U suprotnom - sumnja ostaje!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.