недеља, 5. јун 2016.

Sprečen državni udar protiv Dodika!

  
RUSKA REAGOVANJA NA SRPSKO-SRPSKU KONFRONTACIJU U BANJALUCI

U Moskvi je juče potvđena informacija iz vojnih izvora da se među pratiocima Mladena Bosića i ostalih članova opozicije nalazila i grupa naoružanih lica, dovedenih u Banjaluku s planom da se - pod firmom mitinga za "jedinstvenu Republiku Srpsku" - izvede državni udar protiv predsednika RS.



"Pravoslavni krst sa četiri ćirilicna slova 'S' može se videti na skoro svakoj kuci u Banjaluci i na svakom putokazu prema ovom gradu, u kome se od protesta ponovo pokazalo koliko je ovaj narod daleko od te sloge u koju se kune i koja mu je preko potrebna" - čulo se u jednom izveštaju ruskog RT, uz konstataciju da su Srbi u BiH danas podeljeni više nego ikad, dve decenije posle završetka rata, vođenog pod parolom "Svi Srbi u jednoj državi" da bi se ostvarilo upravo to neophodno jedinstvo.

Ugledni “Sputnik” na tu temu napisao je sledeće:

" Srbi iz BiH potpuno su se podelili po političkoj i regionalnoj liniji. Političari, policija i mediji opredeljuju se za jednu od dve strane – za Milorada Dodika i Mladena Bosića. Nekadašnji nacionalni saveznici pozivaju i danas na srpsko jedinstvo. Što se tiče Dodika, to je jedinstvo protiv Bosića, protiv međunarodne zjednice koja je podržava, kao i protiv revozora Dejtonskog mirovnog sporazuma iz 1995, koji je temeljno podelio BiH na srpski i muslimansko-hrvatski deo. Za Bosića, jedinstvo znači otpor smrtonosnom Dodikovom zahvatu svih institucija Republike Srpske, kao i korupciji koja ga, kako on kaže, održava na vlasti".

"Sputnik", sa svoje strane, upozorava da je u Banjaluci došlo do možda dosad najozbiljnije konfrontacije patriotskih snaga sa onim snagama probosanskih Srba koje su na sarajevskoj liniji rušenja Mirovnog sporazuma iz Dejtona. Dnevnik RTRS svrstava u tu kategoriju kompletno opoziciono rukovodstvo koje je došlo na miting u Banjaluku, izdvajajuci medju njima posebno Mladena Ivanića, kome se uz pominjanje titule predstavnika Srba u zajedničkom tročlanom Predsednistvu BiH pridodaje i atribut "otvorenog saveznika  Bakira Izetbegovića".

U Moskvi je juče potvrđena informacija iz državnih izvora da se među pratiocima Mladena Bosića i ostalih članova rukovodstva opoziocije nalazila i grupa naoružanih lica, dovedenih u Banjaluku s planom da se - pod firmom mitinga za "jedinstvenu Republiku Srpsku" - izvede državni udar protiv predsednika Milorada Dodika. Ovim pratiocima, kako je rečeno, omogućeno je da napuste Banjaluku kad su predstavnicima policije predali naoružanje s kojim su došli na miting “istine” u Banjaluci.

Saopšteno je, takođe, da je oko stotinu ruskih vojnika, više oklopnih transportera i helikoptera učestvovalo u široj akciji zaustavljanja naoružanih Bosićevih pristalica koji su iz raznih krajeva došli na miting u Banjaluci.

Prema izjavi predstavnika za štampu ruskog generalštaba, pukovnika Miškina, ruski vojnici obavili su bez upotrebe oružja svoj zadatak u Banjaluci, koji se sastojao u "razoružavanju velikog broja agresivnih došljaka, za koje se sumnja da su plaćeni za odlazak u Banjaluku - s ciljem da organizuju nasilne akcije protiv Republike Srpske i legalno izabranog predsednika Milorada Dodika ". Tom prilikom, razoružano je nekoliko desetina osoba i zaplenjena veća količina eksploziva i raznog naoružanja za koje se navodi da je bilo skriveno u vozilima s lažnim dokumentima i registracionim tablicama.

U prvim reakcijama Moskve, okupljanje u Banjaluci okvalifikovano je kao još jedna organizovana akcija opozicije, za koju se navodi da je u suprotnosti sa duhom i slovom Mirovnog ugovora iz Dejtona, kao i sa dogovorom koji je ruski premijer Dimitrij Medvedev postigao nedavno sa Aleksandrom Vučićem.

Ruski transporteri razmešteni, saobracaj bez problema.

Iako je nekoliko desetina oklopnih transportera i borbenih kola bilo tajno razmešteno na prilazima Banjaluke, duž puta Prijedor-Banjaluka i Klešnice-Banjaluka, saobraćaj u oba pravca nije zaustavljan i odvijao se bez problema, javlja Sputnik. Pripadnici ruske vojske su povremeno oklopnim transporterima u manjim grupama ulazili i u samu Banjaluku navodi agencija.

________________________________________________________________________


Ovaj tekst vas je šokirao!? U stvari riječ je o tekstu lista “Naša borba” originalnog naslova “Sprečen državni udar protiv Plavšićeve” objavljen 10. septembra davne 1997. godine, preprevljenom u samo nekoliko sitnica i zamjenom imena i naziva.

U odnosu na originalni tekst samo sam Vašington zamijenio Moskvom, SAD sa Rusijom, Plavšićevu sa Dodikom, a Bosića sa Karadžićem, a američke medije poznatim ruskim (neće mi braća Rusi zamjeriti). I postavljene fotografije predstavljaju SFOR/NATO.

Poenta je u tome da Srbi generalno “proizvode više istorije” nego što je mogu i zapamtiti, a kamoli razumjeti. U takvim okolnostima je moguće da “zaboravimo” kako je naš današnji “čuvar Srpske” došao na vlast i povjerujemo kako je riječ o "svepravoslavnom i sveslavenskom" zaštitniku pozicioniranom odmah do Putina. 

Originalni tekst možete naći na:



i doznati kako je tadašnja proamerička “Naša borba” prenijela navode vašingtonskih medija

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.