петак, 14. април 2017.

Povjerovao Dodikovim lažima, pa ponovo štrajkuje


Trenutno najpoznatiji štrajkač-željezničar, Prijedorčanin Čedo Knežević, prvo je povjerovao predsjednikovim obećanjima, a sad razočarano ponovo štrajkuje glađu.



U uvodu u ovu temu moram prenijeti „događaj“ sa nedavne slave patrijarha Irineja. Poznato je da je Dodik bio jedan od viđenijih gostiju, ali je ostao nepoznat privatni razgovor patrijarha i predsjednika.

U jednom trenutku osame obrati se Dodik patrijarhu Irineju:

„ Oče, da li bi me mogli ispovijediti. Mnogo me muči jedan grijeh.“

„Reci sine moj, da li si zgriješio?“ automatizmom odgovara patrijarh.

Jesam, sveti oče, od građana Srpske pokrao sam milione maraka.“ skrušeno nastavi Dodik.

„Pa koliko si tačno pokrao?“ zainteresovano će patrijarh.

„Preosvećeni, nisam došao DA SE HVALIM, nego ispovijedim!“ presiječe ga naš el prezidente u ovom „škakljivom“ ispitivanju.

No, hvalio se Dodik ili ne, podsjetiću da je CIA prije nekoliko godina objavila podatak da Dodikovo bogatstvo procjenjuje na 1,4 milijarde maraka. Po ovome izgleda da je mnogo griješio.

Na drugoj strani, prijedorski željezničar Čedo Knežević je sa predsjednikom popio „krušku“ i povjerovao u njegova obećanja. Automatski je prekinuo štrajk glađu!


Elem, naivni Čeda je naknadno shvatio da je prevaren, te ponovo započeo štrajk glađu. Kaže Čeda da ga boli što najveći hrišćanski praznik Vaskrs mora dočekati prazne trpeze obzirom da mu obećano nije isplaćeno.

Ovde moram podsjetiti javnost da je Njegoš Tomić, lider Pokreta „TREĆI BLOK“, među prvima posjetio željezničare-štrajkače i podržao njihov protest. Pritom, Njegoš je štrajkačima ukazao u kako lažljivom i prevarantskom društvu živimo, te kakav nam je predsjednik i njegovo poltronsko okruženje.

Moram javnost podsjetiti da je i autor ovog bloga tada prigodnim tekstom podržao željezničarske proteste, sa vrlo sličnim upozorenjima.

Samo, Njegošove i moje riječi rasprsnule su se kao mjehurić od sapunice kad se pojavio VELIKI BAJA i zatražio rakiju „krušku“. Naivni Čeda se ushićeno uslikao sa predsjenikom i „brzinom svjetlosti“ odustao od štrajka. Zalud Njegošova upozorenja!

No, Naivni Čeda mora naučiti jedno „lekciju“ – snaga je u istrajnosti! To što je poslije jedne rakijice i lažnih obećanja prekinuo štrajk znači da neće moći povratiti ni približno od onoga šta je simbolisao tokom prvog štrajka. Bez imalo zazora kažem mu da više nikada neće povratiti prvobitnu podršku građana, pa makar štrajkovao još hiljadu puta.



Podrška građana pridobija se na način kako to čini Čelični Njegoš, koji nije odustajao ni nakon lažnih obećanja i ponuđenih pozamašnih para, ni nakon svih prijetnji, pa ni nakon ugrožavanja zdravlja (i života), svih odricanja i patnji. Čelični Njegoš je istrajan preko godine i to ga svakako čini simbolom, osobom kojoj građani vjeruju. U tom pogledu Naivni Čeda trebao je povjerovati riječima našeg Njegoša, inače osvjedočenim nebrojeno puta, umjesto što je povjerovao jednako osvjedočenom lažljivcu i prevarantu. No, svi mi snosimo posljedice svog izbora!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.