четвртак, 27. јул 2017.

Pokret „TREĆI BLOK“: Pakt sa građanima



U pokretu „TREĆI BLOK“ kontinuirano analiziramo tendencije unutar političkog spektra Republike Srpske i ovim tekstom želimo razjasniti određena pitanja.

Građani i javnost to svakako prepoznaju, ali nije na odmet ponoviti. Programski cilj Pokreta jeste učvršćivanje PAKTA sa građanima do nivoa masovne podrške. Čvrsto smo distancirani od partokratskih, ekonomskih, intelektualnih i inih nakaradnih „elita“ ovog društva, ili, bolje rečeno, njihovi smo deklarisani protivnici.

To građani prepoznaju i upravo zbog ovakve političke orjentacije Pokret „TREĆI BLOK“ je jedini politički subjekt koji ima kontinuitet rasta političke podrške. Sa druge strane vidimo kakve unutarstranačke probleme imaju drugi.

Nemamo egzaktne podatke, ali po onome šta se javno prezentuje možemo dati određene ocjene. Primjera radi, za svega nekoliko mjeseci od kako funkcioniše opcija elektronske pristupnice registrovali smo preko 4 250 članova pokreta. Evo javno p(r)ozivamo Petra Đokića da kaže ima li njegova stranka više aktivnih članova. Socijalistička partija na tlu Srpske djeluje preko dvije i po decenije i uvijek su na vlasti, pa je upravo zanimljivo da ih jedan pokret pretekne za samo par mjeseci.

U segmentu javno deklarisane podrške građana pozivamo i lidera DNS-a Marka Pavića da javnosti prezentuje pokazatelje političke podrške pogodne za kompariranje. Nemaju ni Pavić, ni Đokić, šta pokazati jer su u pitanju interesandžijske grupacije čiji članovi kriju članske karte i za koga su glasali. To je realnost!

No, programski cilj Pokreta jeste da do izbora 2018. pridobije građane do nivoa u kom će moći SAMOSTALNO odmjeriti snage sa SNSD-om Milorada Dodika. Sa ovakvim trendom rasta Pokreta i sa ovom tendencijom podrške građana sasvim objektivno možemo se nadati ispunjenju postavljenog cilja. To ujedno znači i slamanje režima Milorada Dodika.

Odlično su toga svjesni i unutar režima, a to se najbolje vidi po loše režiranim pokušajima diskreditacije „TREĆEG BLOKA“. Sve češće možemo uočiti medijske sadržaje u kakvima nas kvalifikuju u već prepoznatljivom stilu „plaćenici, izdajnici“. Samo je problem što takvi tekstovi nemaju imena autora, što „kritičke komentare“ na društvenim mrežama potpisuju lažni nikovi, pseudomimi i šta već.

Pozivamo građane da proanaliziraju koliko su prednji navodi istiniti, uz napomenu da je vrlo jednostavno uočiti činjenicu da naši „kritičari“ kriju svoje identitete. Fascinantno je da brane ovako moćan režim, a skrivaju se iza lažnih imena i bezveznih sličica.

Sa druge strane, građani mogu vidjeti kako članovi i simpatizeri Pokreta „TREĆI BLOK“ hrabro ulaze u obruče policije i sudske policije, kako svaki antirežimski sadržaj potpisuju punim imenom i prezimenom, kako promovišu građansku hrabrost. Ne bojimo se režima Milorada Dodika i to svakodnevno demonstriramo.

Građani prepoznaju principe na kojima djeluje naš pokret i to kontinuirano prezentuju. Svako može utvrditi da nam građani masovno daju podršku pod svojim imenima i prezimenima. Nas podržavaju stvarni ljudi, a kritikuju nas kojekakvi „lažnjaci“ i to je naprosto činjenica. No, to je i pokazatelj na kom utvrđujemo stvarnu političku podršku na koju možemo računati i kad su izbori u pitanju.

Za kraj valja nam iskreno reći još jednu činjenicu. Pokret još uvijek djeluje kao poprilično heterogena i nedovoljno organizovana politička opcija. Zato u narednom periodu planiramo osnivanje mjesnih organizacija u svakom gradu i naselju Srpske. U tom pogledu javno pozivamo građane da nas kontaktiraju kako bi zajednički realizovali ovaj postavljeni cilj.

Kako je javnosti poznato u Pokretu ne postavljamo nikakva pitanja u pogledu etničkih, vjerskih i inih ideoloških ubjeđenja. Orjentisani smo na čestite, poštene i dobronamjerne građane i upravo takve pozivamo da nam se pridruže. Da dalje razvijamo naš PAKT sa građanima, da zajedno promijenimo ovu turobnu stvarnost.

Pokret „TREĆI BLOK“

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.