понедељак, 28. август 2017.

Pokret „TREĆI BLOK“: Hoćemo referendum o NATO!





Pokret „TREĆI BLOK“ javno poziva predsjednika Milorada Dodika da raspiše referendum o pristupanju u NATO. Ovo činimo jer znamo da Dodik neće raspisati ni ovaj, niti bilokoji drugi, referendum. Umjesto da rješava nagomilane probleme on zamajava građane i javnost, pa sve do toga da namjerno proizvodi destabilizaciju i haos.

Ovim saopštenjem želimo građane i javnost obavijestiti kako nam je dosta manipulacija Milorada Dodika. Koga on laže da će raspisati referendum o nekakvom pristupanju u NATO? Svako iole normalan zna da on neće raspisati ovaj referendum, kao što nije raspisao ni odavno obećani referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH. Narodna skupština Srpske donijela je odluku o raspisivanju ovog referenduma, ali Dodiku parlament dođe kao prostor za dnevnopolitičke manipulacije.

Bezobrazno je omalovažio najviše zakonodavno i političko tijelo Republike Srpske, a o drugim institucijama da i ne govorimo. I do kad misli da tako grubo zloupotrebljava i obesmišljava sve institucije Republike Srpske? Do kad namjerava da dezavuiše i ponižava građane i sopstveni narod?

Pokret „TREĆI BLOK“ podsjeća javnost da je Milorad Dodik na najgrublji mogući način zloupotrijebio srpski narod i u kontekstu održanog referenduma o Danu republike. Doveo je Srbe u situaciju da moraju izaći na referendum i dati mu podršku, a onda je ipak proveo odluku Ustavnog suda BiH. Dodik, Cvijanovićeva i Čubrilović nisu krivično terećeni jer su proveli odluku Ustavnog suda, a svi mi koji smo glasali na tom referendumu ispali smo samo „korisni idioti“ Dodikovih manipulacija.

Podsjećamo javnost i na činjenicu da je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, upravo po Dodikovom nalogu, još 2009. godine generalnom sekretaru NATO uputio zvaničan zahtjev za prijem BiH u ovaj vojni savez. Uz saopštenje postavljamo i dokaz naših tvrdnji. Danas taj isti Dodik navodno se protivi nečemu šta je lično započeo. I do kad tako?!

Hoćemo li i ubuduće biti Dodikovi „korisni idioti“, kao na prošlom referendumu, ili ćemo jednom stati u kraj njegovim bezobrazlucima i prevarama? U Pokretu „TREĆI BLOK“ nemamo namjeru biti ničije marionete i zato Dodika javno pozivamo da raspiše referendum o NATO. Da vidimo ima li hrabrosti za takav čin!? Mi procjenjujemo da od te priče nema ništa do gole manipulacije, ali jedini način da to provjerimo jeste ovakav javni poziv da nas demantuje.


POKRET „TREĆI BLOK“



Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.