четвртак, 17. август 2017.

ZVANIČNO: Članovi pokreta „TREĆI BLOK“ nisu pod istragom SIPE



 
Na naš upit Državna agenicija za istrage i zaštitu – SIPA odgovorila je da članovi Pokreta „TREĆI BLOK“ nisu pod istragom!


Piše: Borislav Radovanović

Danas sam iz SIPE dobio odgovor na upit o tome da li su članovi Pokreta „TREĆI BLOK“ podvrgnuti službenim radnjama ove policijske agencije. U dopisu se decidno tvdi da su u ovoj policijskoj agenciji upoznati sa sadržajem komentara koje su naši članovi objavljivali.

Međutim, po ovom zvaničnom stavu trenutno se protiv pripadnika pokreta ne provode istražne mjere i radnje. Znači, članovi pokreta koji su u prethodnom periodu kritikovali rad Ružice Jukić, VSTS i pravosuđa uopšte mogu mirno spavati, jer sad i zvanično znaju da im ne prijeti krivični progon.


Kako smo prethodnih dana to obećali, ovim aktom je potvrđeno da su naši članovi zaštićeni od progona. Još jednom smo dokazali da umijemo štititi prava naših članova, simpatizera i građana koji nam se obrate za pomoć! Uostalom radi solidarnog štićenja od institucionalnog nasilja i formirali smo ovaj pokret, tako da ovakvim ishodima u stvari ostvarujemo svoja programska načela.

Potpredsjednici VSTS Ružici Jukić, VSTS i svim medijima koji su ovih dana prenosili sadržaje masovnog zastrašivanja građana poručujemo da polako, ali sigurno, stajemo u kraj institucionalno-medijskoj hajki kakva je protiv našeg pokreta vođena danima. I to činimo pravnim/legitimnim putem i na bazi činjenica utvrđenih od strane nadležnih organa. Nikako medijskom harangom poput ove koju je proizvodila gospođa Jukić. Prosto: nismo isti!

U odnosu na lažne i manipulativne optužbe Ružice Jukić već smo proglasili pobjedu, uz napomenu da istina polako, ali sigurno, izlazi na vidjelo. Ovaj akt SIPE samo je još jedan dokaz tome.

Javnost još samo želimo obavijestiti kako čekamo sličan akt od Tužilašta BiH, kojem smo se takođe obratili.


Za kraj iz pokreta „TREĆI BLOK“ poručujemo građanima:


BUDITE UZ NAS DO KONAČNE POBJEDE!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.