понедељак, 4. септембар 2017.

Kim Džong Un „uporno“ dokazuje moje procjene



Samo dva dana nakon što sam to najavio Sjeverna Koreja lansirala je projektil preko Japana, a sad su testirali i hodrogensku bombu. Koliko još treba „potvrda“ moje procjene da je nuklearni rat neizbježan?
 
 
Piše: Borislav Radovanović

U tekstu „APOKALIPSA: Ko preživi pročaće“ (vidi vezani tekst) bio sam izričit o tome da će Kim Džong Un nastaviti sa provokativnim nuklearnim probama. I samo dva dana nakon toga sjevernokorejski balistički projektil preletio je japansku teritoriju.

Kako sam to objasnio u tekstu „Putin potvrdio moje procjene“ (vidi vezu) Kim Džong Un je plastično dokazao da Sjedinjene Države i saveznici na tom prostoru nemaju adekvatnu protivraketnu zaštitu. Mogu Tramp i slični pričati šta hoće, ali je činjenica da nisu oborili raketu koja je teško ugrozila i zaplašila Japance.

Međutim, u ovom drugom tekstu sam najavio da ubrzo možemo očekivati nove sjevernokorejske slične provokacije. Doduše, pretpostavio sam da će ovoga puta napasti važnu američku vojnu bazu na ostrvu Guam. Ispostavilo se da se Džong Un ipak opredijelio za nešto sasvim novo i neočekivano. Isprobao je dejstvo hidrogenske bombe i time još jednom zaprepastio čovječanstvo vojnom efektivom kojom ova zemlja raspolaže.

No, to nije kraj, nego tek početak „igre“ koja će rezultirati nuklearnim ratom. Podsjetiću da je još uvijek na snazi Džong Unova naredba o gađanju ostrva Guam, kakvom će provjeriti jesu li američke snage sposobne oboriti njegova tri-četiri istovremeno ispaljena projektila.

Ovaj potez možemo slobodno okvalifikovati kao direktan „šamar“ Donaldu Trampu, kao objavu rata, bacanje rukavice u lice (poziv na dvoboj) ili kako god. Ukoliko Sjeverna Koreja zaista lansira projektile prema ostrvu Guam, a kako stvari stoje to je neminovno, uslijediće američka kontrareakcija. I onda slijedi tok događaja kako sam to objasnio u prvom tekstu.

Ako to nekom nešto znači treba podsjetiti da Tramp ponovo prijeti, no njegov „oganj i gnijev“ sve više postaju predmetom sprdnje. Pritom, je zakazana i nova sjednica savjeta bezbjednosti, no ni to ne znači ništa. Podsjećam da sam u prvom tekstu najavio kako će ovo tijelo održati sjednicu i da će samo dodatno pogoršati situaciju.

Vidjećemo i kako će rezultirati sadašnja sjednica, ali već sad sam siguran da neće biti usvojen rusko-kineski prijedlog o relaksaciji situacije. Prosto, Rusi i Kinezi traže bar djelimično ukidanje sankcija u zamjenu da Sjeverna Koreja prestane sa provokacijama i to je sasvim racionalno rješenje globalnog problema.

No, nisu svjetski moćnici produkovali ovakvu situaciju za „babino zdravlje“, nego da redukuju stanovništvo planete na svega milijardu preživjelih. I zato ponavljam „apokalipsa“/nuklearni rat je neminovna, a ko preživi pričaće...

Nije nevažno pomenuti da sam tekstom "Ko savjetuje Dodika" (vidi vezu) najavio i da će Milorad Dodik nastaviti sa sumanutom pričom o referendumu o NATO, tako opasnoj u ovoj složenoj geopolitičkoj situaciji. I Dodik svakodnevno potvrđuje moju raniju ocjenu da bi ga trebalo uputiti na "vanredni ljekarski pregled“, ili, kako rekoh u ovom tekstu, pokušava isprovocirati referendum na državnom nivu koji bi BiH uveo u NATO.

Za kraj iskreno se nadam da se moje procjene neće ostvariti. Inače sam najsrećniji kad pogriješim. Samo je problem što rijetko griješim. Dokazi tome su moji tekstovi.

Oni koji duže prate moje tekstove znaju da sam aktuelnu eskalaciju odavno započetog Trećeg svjetskog rata, odnosno današnja događanja, najavio nizom tekstova unazad dvije-tri godine. U pitanju je eklatantno potvrđivanje mojih predviđanja, i to ne jedino.

Primjera radi još tokom prvih demonstracija u Ukrajini najavio sam početak rata i sasvim precizno detektovao šta će uslijediti. I bi tako! Ukrajinci i danas čekaju vojnu pomoć Zapada, za koju sam rekao da će izostati – prije negoli je rat i započeo (potraži "Ukrajinska zamka za Putina").

Zatim sam u više tekstova objasnio kako će ukrajinska kriza poslužiti za eskalaciju sirijske krize i da će tek tada doći do pravog rata u Siriji. Pa sam detaljno objašnjavao fenomen Islamske države/DAEŠ i sve tako.

U daljem sam unaprijed najavio da će doći do objedinjavanja Turskog i Južnog toka, i to u trenucima kad su svi ove projekte smatrali nemogućim. Danas svjedočimo da Rusi završavaju svoju dionicu gasovoda prema Turskoj, te da ponovo reaktiviraju ideju Južnog toka samo u izmijenjenoj varijanti račvanja Turskog toka (potraži "Putin dolazi Južnim-Nabuko tokom").

Pa moram podsjetiti i da sam kumanovski teroristički napad predvidio u dan, sve sa razlozima i okolnostima događanja. Predvidio sam mnogo toga i svako to može provjeriti jednostavnim prelistavanjem mog bloga ili pretraživanjem po Net-u obzirom da je većina tih tekstova objavljena na prestižnim portalima.

No, ponavljam: volio bih da ovoga puta griješim...


VEZANI TEKSTOVI:



Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.