петак, 1. септембар 2017.

Putin potvrdio moje procjene



 
Izjavom da se situacija na kojerskom poluostrvu pogoršava, te da se čovječanstvo suočava sa  sve izglednijim „velikim sukobom“, Vladimir Putin je dodatno potvrdio moje procjene objavljene u vrlo čitanom tekstu „APOKALIPSA: Ko preživi pričaće“.



Piše: Borislav Radovanović

Tekst naslova „APOKALIPSA: Ko preživi pričaće“ (vidi vezani tekst) privukao je pažnju javnosti, a šta ne začuđuje obzirom na neizvjesnost sa kakvom živimo. Da su moje procjene dobro utemeljene svojom izjavom potvrdio je i Vladimir Putin.

Kad govori o tome kako Savjet bezbjednosti UN-a nije prihvatio prijedloge Rusije i Kine o relaksiranju situacije Putin direktno potvrđuje moje proaktivne procjene iznesene u tekstu: da će ovo međunarodno tijelo odreagovati na najgori mogući način i samo produbiti opasnost.

No, i drugi potonji događaji odvijaju se upravo onako kako sam nagovijestio. Sjedinjene Države i Južna Koreja organizovale su veliku vojnu vježbu na samim sjevernokorejskim granicama. Kim Džong Un je naredio „probno“ lansiranje projektila srednjeg dometa preko Japana upravo zbog prethodnih sličnih vojnih vježbi „demonstracije moći“.

I šta je Donald Tramp dobio ovom posljednjom tragi-komičnom reakcijom? Sjevernokorejski lider naredio je lansiranje novih raketa u pravcu ostrva Guam. Ovoga puta Džong Un će gađati prostor oko strateški izuzetno važne američke vojne baze na ovom ostrvu. Narodski rečeno sad slijedi direktan „šamar“ Trampu.

Ono šta zapadni mediji vrlo „sramežljivo“ objavljuju jeste činjenica da američko-japanski protivraketni sistemi nisu sposobni oboriti projektile Sjeverne Koreje. Upravo da bi plastično pokazao slabosti odbrane američkih „vojnih satelita“ na regionalnom planu Džong Un je posljednje lansiranje izveo preko japanske teritorije. I dokazao je ono šta je namjerio!

No, novim već naređenim lanisranjem raketa Džong Un udara na važnu američku vojnu bazu i eklatanstno testira tamošnje odbrambene mogućnosti. Ukoliko i u ovom „testu“ izostane obaranje projektila Tramp, htio to ili ne, priznaje vaskolikom čovječanstvu da nije moćan kako to želi predstaviti javnosti. Odnosno, da je nemoćan i da su njegovi bombastično najavljeni „oganj i gnijev“ tek isprazna lupetanja.

Ovu novu sjevernokorejsku provokaciju možemo očekivati svakog dana i bojim se da će to biti „ključ“ igre koju Džong Un vodi protiv Trampa. Teško da Tramp sebi može dozvoliti ovakav vid ponižavanja i tu sasvim objektivno možemo očekivati njegovu reakciju. Moraće ispoljiti obećani „oganj i gnjev“ ili se suočiti sa zahtjevom za njegovom smjenom. Premoćni američki ratno-huškački lobiji će od Trampa otvoreno zatražiti vojnu intervenciju, a u slučaju izostanka iste tražiće njegovu smjenu (impičment).

Van svake sumnje oni koji su ciljno i planski kreirali ovakvu međunarodno opasnu situaciju imaju dovoljno moći da natjeraju Trampa na realizaciju njihovih zamisli.

Ponavljam, „apokalipsa“ je neminovna, a ko preživi pričaće!


Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.