петак, 8. септембар 2017.

„Vruća jesen“: Oprez braćo, OPREZ!



 
Apelujem da građani ogorčeni aktuelnom situacijom u Republici Srpskoj, a posebno članovi i simpatizeri Pokreta „Treći blok“, dobro promisle prije izlaska na javne proteste. Jednostavno, postoji opasnost da upadnu u dobro planiranu i pripremljenu zamku.


Piše: Borislav Radovanović

Nakon obraćanja ministru bezbjednosti Draganu Mektiću i traženja zabrane ulaska u BiH potencijalno opasnim članovima organizacije „Zavjetnici“ javilo mi se više dobronamjernih građana, te dostavilo korisne informacije. Ovim putem im se javno zahvaljujem, a sami će se prepoznati.

Nove informacije ponukale su me na dalje istraživanje i već sad suštinski prepoznajem pozadinu te fomazne „Vruće jeseni“. U pitanju je klasična FID, Fals Fleg ili „crna“ operacija, kakve su Milorad Dodik i njegov „prvi policajac“ Dragan Lukač već izvodili protiv Republike Srpske.

Da bi esencijalno provjerili šta to Dodikov režim planira dovoljno je da identifikujemo ključne „operativce“ pripremljene operacije. U pitanju su javnosti već poznati akteri navodnog pokušaja atentata na Milu Đukanovića. Šta se stvarno dogodilo u Crnoj Cori?

Određeni „agenti provokatori“, koje sam već manje-više identifikovao, instrumentalizivali su jedan broj tamošnjih opozicionara, nekih 20-ak članova „Zavjetnika“ i kojekakvih bena iz Srbije, te dva navodna Rusa, za deklarisano suprotstavljanje pristupanju Crne Gore u NATO. Potom su se isti „agenti“ pobrinuli da crnogorske službe bezbjednosti doznaju za aktivnosti instrumentalizovane grupe i sve to čak prikazali kao pripremanje atentata na premijera.

Danas crnogosrki organi gonjenja bukvalno nemaju predstavu kako okončati ovaj predmet, jer naprosto ne mogu dokazati nešto šta je samo dobro izrežirana predstava, ali niti to kvalitetno demontirati. I političko rukovodstvo suočeno je sa medijski kreiranom „istinom“ da su srpske i ruske službe, i to po nalogu državnog vrha, pokušale likvidirati Đukanovića.

Sad se od Đukanovića očekuje da optuži Vučića i Putina, a kako da to učini bez referentnih dokaza? Zar da to učini na osnovu fotografija pojedinaca sa ministrom Lavrovom, ili što se isti lažno predstavljaju kao pripadnici ruske FSB, ili deklarišu kao „srpske patriote“? Uostalom, na takve optužbe uslijedile bi kontratvrdnje da je lično inscenirao atentat. Sve šta se dogodilo u Crnoj Gori je tek puka manipulacija.

No, da bi koliko-toliko shvatili prošlogodišnja dešavanja moramo racionalizovati pitanja koje je u ovoj manipulaciji profitirao, a ko je štetovao. Tu nema nikakvih sumnji: Đukanovićv režim, Sjedinjene Države i NATO su profitirali, a Rusija i Srbija teško štetovale. Takva „poruka“ je medijski odaslana kompletnom čovječanstvu, a šta je stvarna istina – to više ne zanima ni same aktere ove nedvosmisleno „Fals Fleg“ (lažna zastava) operacije.


Dakle, vratimo se sad na aktuelnu situaciju u Srpskoj. Ko prvi javnosti plasira saznanja o nekakvoj teškoj ugroženosti Srpske od strane Amerikanaca, NATO, Bošnjaka... i „Marsovaca“? Ko to prvi doznaje kodne nazive „akcija“, identifikuje aktere, njihove „zadatke“ i štošta pride? Isti ti famozni „Zavjetnici“, koji su u Crnoj Gori proizveli prošlogodišnji „cirkus“.

Potom Milorad Dodik, ministar Lukač i njegov „dežurni prorok“ Predrag Ćeranić sve to preko RTRS i drugih režimskih i plaćeničkih medija plasiraju kao vjerodostojne informacije. Niko ne postavlja sasvim logično pitanje: od kud jednom marginalnom političkom subjektu Srbije ovakve informacije? I to dobrano kompromitovanom! Ne postavlja se takvo pitanje jer „Zavjetnici“ javnosti plasiraju samo ono šta im dostave Dodik, Lukač i Ćeranić. Baš kao i onaj famozni falsifikat Sorošovih „plaćenika“.

Kad nema boljih dokaza Draganu Lukaču valja i budalaština Ćamila Durakovića, odnosno već „bajata vijest“ u kojoj on apeluje da ministar Mektić sačuva mir u Banjaluci. Na to Lukač tvrdi da je u Banjaluci bilo nasilnih nereda, bez navođenja gdje i kad. Koliko se sjećam posljednje nasilne nerede u Banjaluci predvodio je upravo današnji ministar policije Dragan Lukač davnog 10. septembra 1997. godine.

Sve to preko RTRS kao vjerodostojno potvrđuje i nadristručnjak za bezbjednost Ćeranić. No, ključno je da Lukač i Ćeranić bez ikakvih dokaza ili bar indicija o potencijalnoj opasnosti otvoreno prijete represijom prema svima koji žele javno protestvovati.

I kako to obično biva u „Fals Fleg“ operacijama unaprijed su određeni „krivci“. I tu su Dodikov režim i „Zavjetnici“ složni: ministar Dragan Mektić, Borislav Radovanović (autor) i „Treći blok“, a sve u sadejstvu sa Bakirom Izetbegovićem i Mehmedom Osmanagićem Osmicom.

Da je Borislav Radovanović „nasilan luđak“ medijima je ministar Lukač plasirao još prošle godine saopštenjem i montiranom prijavom da sam napao svog načelnika Dralibora Ivanića. To što će sud za par godina utvrditi neosnovanost prijave i da sam ja u stvari žrtva, a nikako nasilnik, danas je Lukaču nebitno. Važno je javnost dezavuisati tvrdnjama da sam „opasan“ po Srpsku.

Zatim slijedi sinhronizovani političko-pravosudno-medijski „javni linč“ Pokreta „Treći blok“ zbog navodnih prijetnji potpredsjednici VSTS Ružici Jukić. Tu smo pravovremeno odreagovali i eklatantno dokazali da gospođa Jukić iznosi neistine i zloupotrebljava službeni položaj.

Novinarska marioneta Josip Šimić je uhapšen, lažni inspektori koji su ga instrumentalizovali  pobjegli su iz zemlje, dokazano je da su Tadićevoj i Jukićevoj podmetnuti falsifikati i da je sve ovo samo obračun različitih centara moći. No, zalud dokazi kad je u svijesti građana ostalo ono šta im je medijski plasirano – „Mektićevci“ iz „Trećeg bloka“ su opasni po društvo.

Znači, u svijesti građana već su instrumentalizovana predubjeđenja da je Republika Srpska ugrožena od inostranih centara moći i „domaćih izdajnika“. Milorad Dodik je poistovjećen sa Republikom Srpskom i svako suprotstavljanje njegovom režimu predstavlja rušenje Srpske. Čak je unaprijed objelodanjeno ko će i kako uništiti Republiku Srpsku.

Kad sa današnje spoznaje racionalizujem dešavanja oko Duška Šnjegote, oko referenduma i najavljene „Vruće jeseni“ sasvim utemeljeno sumnjam da Milorad Dodik prosto provocira građane da protestvuju. Za opstanak njegovog režima građanski protesti su nužni. Zašto?

Situacija je u stvari vrlo jednostavna. Dodiku je potrebno nekoliko stotina, još bolje hiljada, građana na ulicama Banjaluke. Tu nastupaju agenti provokatori sa idejom da se krene prema rezidenciji predsjednika. Policija se pozicionira ispred rezidencije, ali ubačeni plaćenici izazivaju incidente u vidu sukobljavanja sa policijom, razbijanja izloga, paljenja automobila...

Zatim ministar Lukač, po opisanom crnogorskom modelu, dobija informacije kako je cilj svega atentat na Milorada Dodika i započinje progon svih „osumnjičenih“, a koji su javnosti unaprijed saopšteni. Normalno, za sva dešavanja optužuju se i lideri opozicionih stranaka, a onda slijedi „Erdoganov metod“ sveopšte čistke.

I ko profitira u ovakvoj montiranoj i unaprijed insceniranoj situaciji? Kao i uvijek – Milorad Dodik. Elem, ovoga puta neće biti tako!

Zbog svega navedenog apelujem na građane Srpske da se u narednom periodu uzdrže od javnih protesta, ili da bar dobro promisle prije negoli prihvate nečiji poziv na „uličnu pravdu“. Sa druge strane javno obećavam da ću Dodikove mračne planove adekvatno i blagovremeno preduprijediti.

Završavam prikupljanje podataka i potrebne analize i ubrzo ću nadležnim organima zemlje i okruženja dostaviti adekvatne informacije i prijedloge mjera. Vrlo brzo građani će biti u prilici da protestvuju onako kako su to činili i ranije – mirno i dostojanstveno. I bez straha da će režim Milorada Dodika to zloupotrijebiti u vidu „Vruće jeseni“ i sličnih manipulacija.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.