понедељак, 21. мај 2018.

ISTINU ZNAMO –TRAŽIMO PRAVDU: Lukač i Ilić organizatori zločina!



Da bi svi u zajednici „PRAVDA ZA DAVIDA“ i građani sa punom sviješću mogli znati kakvu pravnu težinu imaju prijave da je David Dragičević UBIJEN važno je dati dodatna objašnjenja. Dok god tužilaštvo ne donese drugačiju pravnu kvalifikaciju – naše prijave TUŽILAŠTVO OBAVEZUJU da Davidovu smrt kvalifikuju onako kako mi to tvrdimo. Od kas smo podnijeli prijave NEMA TOG TUŽIOCA koji smije SAMO POMENUTI da David nije ubijen (npr. da se zadesno utopio) dok god se ne izjasne spram naših prijava. Zato ih i podnosimo!

Ono šta već danas sa punom sigurnošću znamo jeste da su Lukač i Ilić organizovali zločinačku grupu pripadnika policije koja je otela, zvjerski mučila i na kraju bezobzirno ubila Davida Dragičevića. Dokazi protiv njih su neumoljivi! Zato unaprijed tvrdimo da Lukača i Ilića zasigurno, a za druge ćemo vidjeti, čeka 45 godina robijanja.


Piše: Borislav Radovanović

Juče je naš Davor „TATA-LAV“ Okružnom tužilaštvu predao prvih 100 prijava savjesnih građana koji su shvatili da su tvrdnje policije (posebno one „Ilićeve verzije“) i tužilaštva PUKE LAŽI, te da je David Dragičević UBIJEN! Mogao je Davor juče odmah predati preko 1 000 već prikupljenih prijava, a zašto se odlučio da ih ovako dostavlja (stotinu po stotinu) nisam ga upitao. Međutim, ovo je dobra ideja – da svakog dana SAUČESNICI U DAVIDOVOM UBISTVU iz tužilačkih redova kroz prozore gledaju kako jedan konobar, kog je stravična porodična tragedija najterala da POSTANE PRAVNIK, radi ono šta su oni sramno propustili da urade.

Zelimir Lepir i Dalibor Vrećo u pravničkoj zajednici svakim danom sve više postaju persone non grata naprosto zato što su ovaj esnaf osramotili toliko da se redom ograđuju od njih. U ovoj zemlji ima podosta udruženja pravnika, sudija, tužilaca, advokata i drugih pravničkih zajednica, a čiji su Lepir i Vrećo ČLANOVI. Je li neko od tih udruženja izdalo saopšetenje u kom brane svoje članove Lepira i Vreću? Nije! Ubrzo će ih početi izbacivati iz udruženja kako ne bi sramotili udruženja i druge članove.

Svaki pravnik-krivičar već danas ZNA šta se ovde događa. Jedan običan čovjek, u samo njemu znanoj stravičnoj patnji, DOKAZAO JE kako ima više pravničkog znanja od ovih za čija bruto primanja naši siromašni građani svakog mjeseca „grcaju“ najmanje 6 000 maraka. I tu moramo biti vrlo decidni: svijest da Davor Dragičević ima više znanja od Lepira i Vreće imaju i oni pravnici koji ih ne smatraju saučesnicima u ubistvu, nego sve to posmatraju čisto kroz ono šta je javnosti prezentovano.

Kako ne bi bilo rasprava oko toga da li Davor poznaje više pravnih termina ili šta slično od ove dvojice „eminentnih stručnjaka“ odmah dajem egzaktan pokazatelj – Davor je supotpisnik prijave „Teškog ubistva“. To je ona najjača pravna kvalifikacija PO KOJOJ LEPIR I VREĆO MORAJU POSTUPATI, normalno dok ih Glavni republički tužilac Mahmut Švraka ne smijeni – za šta smo se opet Davor i ja pobrinuli.

Ovaj krivični predmet sad ima svoju JEDINU i OBAVEZUJUĆU pravnu kvalifikaciju, a to je „Teško ubistvo“. Dok god tužilaštvo ne donese neku odluku ili dok ne da neku drugu pravnu kvalifikaciju MORA Davidovu smrt tretirati kao „Teško ubistvo“ i postupati spram takve kvalifikacije. Znači, naš Davor „TATA-LAV“ se pobrinuo da više niko smrt njegovog sina ne smije drugačije kvalifikovati, nego kao „Teško ubistvo“ za šta je zaprijećena kazna do 45 godina robije. Ako neko ima hrabrosti da ustvrdi drugačije neka nama dvojici dostavi obrazloženje zašto je to učinio (a zakon ga primorava da nam obrazloži odluku). Unaprijed kažem kako APSOLUTNO NIKO neće se usuditi promijeniti ovu kvalifikaciju zločina! Treba li bolji pokazatelj ko je ovde jači pravni stručnjak – Davor ili Lepir?

Kad smo prednje razjasnili vratimo se na naslov. Onu objektivnu, stravičnu i nesumnivu istinu oko ubistva Davida Dragičevića ZNAMO (stravična je!). Naša unutrašnja istraga je DALEKO DOGURALA, no problem je što građani nemaju potrebna ovlaštenja da nastupaju pred organima krivičnog progona kao procesni subjekti. Unaprijed obećavam da ćemo preko slučaja Davida Dragičevića u naše krivično-procesno pravo vratiti institut „supsidijarnog tužioca“ – da oštećeni pred sudom može biti i formalni tužilac kad državno tužilaštvo „zakaže“ kao u ovom slučaju. Zato smo zazad jedino mogući način juče primorali Mahmuta Švraku da Lepira i ostatak „bratije“ hitno udalji od predmeta, te da formira novi tužilački tim. Ili će se Švraka usuditi da čeka odluku Vrhovnog suda u kojoj ćemo i njega javno obrukati. Da se pokaže kako konobar ima više pravničkog znanja i od Glavnog republičkog tužioca?!

Šta je ovde kvaka? Izdejstvovali smo novi policijski tim, evo čekamo i novi tužilački tim, a to znači da smo SPREMNI izdejstvujemo pravdu. Mi istinu odavno znamo, ali zbog sistemskih anomalija nismo u mogućnosti direktno je pretočiti u drakonske kazne. To je ono na čemu smo trenutno fokusirani. Da ne bi bilo kakve terminiloške zabune oko prijavu koju smo Davor i ja podnijeli, te onih koje podnose građani. U osnovi stradanje našeg Davida je krivično djelo ubistva i to savjesni građani prijavljuju pod tim terminom – „ubistvo“. Davor i ja smo samo prijavili kvalifikatorni (teži) oblik počinjenja ovog krivičnog djela jer imamo više konkretnih saznanja i dokaza od drugih građana i to smo prezentovali u našoj prijavi. Možemo je postaviti na „PRAVDI ZA DAVIDA“ i u elektronskoj formi ako to naši članovi žele, ali je na sedam stranica i pravno-terminiloški komplikovana za shvatanje, pa sumnjamo da je zanimljiva za čitanje. Dovoljno je znati da su prijave jednako pravno validne i da tužilaštvo više ne smije Davidovu smrt tretirati kao zades ili šta slično, nego onako KAKO SMO MI TO PRIJAVILI – kao ubistvo!

Evo dva mjeseca Davor konstantno ponavlja: „Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva“, pa je vrijeme da članovi „PRAVDE ZA DAVIDA“ i javnost doznaju i nešto preciznije pravničko tumačenje onoga šta Davor iznosi. Danas je nepobitno da su ministar Dragan Lukač i vajni načelnik Darko Ilić ORGANIZOVALI zločinačku grupu koja je Davida otela, monstruozno mučila i na kraju svirepo ubila. I to zločinačku grupu POLICAJACA, pripadnika MUP-a.

Organizovanje zločina je najteži pojavni oblik saučesništva. Da bi svima to plastično objasnili pozvaćemo se na presude Miloradu Ulemeku Legiji i Zvezdanu Jovanoviću. Legija je presuđen maksimalnom kaznom kao ORZANIZATOR ATENTATA na Zorana Đinđića, a Jovanović je presuđen kao neposredni počinilac. Oba su dobila maksimalnih 40 godina zatvora (kod nas je zakonodavac nešto strožiji pa ove „naše“ čeka 45 godina).

Na to misli naš EMINENTNI PRAVNIK Davor Dragičević kad govori da je saučesništvo teže od zločina. Dakle, sve znamo, a samo zbog sistemskih anomalija (koje ćemo preko Narodne skupštine uveliko otkloniti) nismo u mogućnosti direktno izdejstvovati pravdu. No, kad je jednom izdejstvujemo vidjećete koliko je dugačak spisak SVIH KOJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI za monstruozno ubistvo Davida Dragičevića.

„PRAVDA ZA DAVIDA“ = IDEMO DO KRAJA!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.