уторак, 15. мај 2018.

"PRAVDA ZA DAVIDA" - Javno saopštenje



„PRAVDA ZA DAVIDA“

DAVOR DRAGIČEVIĆ
BORISLAV RADOVANOVIĆ


JAVNO SAOPŠTENJE

GRAĐANI
MEDIJI

Ovim putem obavještavamo javnost da će Davor Dragičević i Borislav Radovanović Okružnom tužilaštvu Banja Luka dana 17.05.2018. godine predati PRIJAVU KRIVIČNOG DJELA „TEŠKO UBISTVO“ NA ŠTETU DAVIDA DRAGIČEVIĆA protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca, ili vjerovatnije više njih, koji su i danas u poziciji da čine nove zločine zbog kojih građani masovno strepe. I to primarno zato što službena lica nadležnih organa NE RADE ono šta im zakoni i struka nalažu, te za šta ih građani plaćaju.

Roditelji ubijenog Davida samo su tražili da nadležne institucije utvrde istinu i slučaj zakonito procesuiraju, a građani su ih u tome masovno podržali. Međutim, danas je već nedvosmisleno jasno da odgovorna lica tužilaštva i policije SAMO BEZOBZIRNO KRŠE ZAKONE i pravila struke, te da su jedino posvećeni neprocesuiranju zločina i zločinaca. Želimiru Lepiru je odlično poznato kakve sve nezakonitosti su od samog početka istrage činili Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, pa sve do neoprostive satanizacije nevine žrtve i njegove porodice pred narodnim poslanicima i javnošću. Šta je preduzeo povodom tih silnih nezakonitosti? Propisao je zakonodavac sankciju i za njegovo ponašanje!

Istovremeno obavještavamo javnost da zajednica „PRAVDA ZA DAVIDA“ istog dana (17.05) u 18,00 časova pokreće PRAVNI PRESEDAN nezabilježen u ljudskoj civilizaciji. Na masovno izraženu želju naših članova i simpatizera da Okružnom tužilaštvu Banja Luka lično prijavljuju ubistvo našeg Davida sačinili smo unificirani obrazac prijave. Svako ko to želi moći će svojim imenom ili pseudonimom tužilaštvu podnijeti validnu prijavu krivičnog djela ubistva nad Davidom Dragičevićem.

U pravnoj teoriji i praksi nije zabilježeno da je veći broj savjesnih građana i bez ličnog interesa prijavilo isto krivično djelo, a mi procjenjujemo da će ovde uslijediti bar 10 000 prijava. I to je tek prvi od više pravnih presedana koje pripremamo, a zbog kojih će predmet ubistva Davida Dragićevića biti izučavan na pravnim i kriminalističkim fakultetima diljem svijeta.

Znači, nadležnim institucijama dato je i više nego dovoljno vremena da ovaj monstruozni zločin zakonski istražuju, a danas nesporno vidimo njihove „rezultate rada“. Naše strpljenje je iscrpljeno i samo zato postajemo aktivni subjekti istrage dok svi počinioci i njihovi saučensnici, uključujući i ove iz institucija, ne budu adekvatno procesuirani i najstrože kažnjeni.
  
„PRAVDA ZA DAVIDA“ – „Mi i vi više nikada nećemo živjeti zajedno!“

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.