петак, 11. мај 2018.

„PRAVDA ZA DAVIDA“: Radovan Višković „narko mazga“ Nasera Orića



U pokušaju da odugovlači i obesmišljava ispitivanje odgovornosti Dragana Lukača za ubistvo Davida Dragičevića šef SNSD-ovih poslanika Radovan Višković pokušao je izmanipulisati i Narodnu skupštinu i Savez za promjene. Šta je doista počinio shvatiće ubrzo – kad „opozicioni anketni odbor“ na saslušanje pozove Milorada Dodika. Upravo će Dodik objašnjavati da li je Višković „narko mazga“ Nasera Orića, ili ja ovde nešto lažem i izmišljam.


Piše: Borislav Radovanović

Nisam odmah reagovo na sijaset laži i notornih gluposti koje je juče ministar Dragan Lukač iznio na „moj račun“. Taman pripremam tužbu za ranije laži objavljene na zvaničnom sajtu MUP-a, a koje su produkovale tešku medijsku satanizaciju, kad ono ministar se baš svojski potrudio da utrostruči visinu odštete koja će pasti na teret Srpske i njenih građana. Još uvijek nisam toliko „poludio“, pa da ne sačekam kraj zasjedanja, a onda da na svoj način odgovorim. Normalno, na način od kog će pojedinci danima patiti od glavobolja, povišenog pritiska, poremećenog metabolizma...

Zato se neću prvo baviti Lukačom, nego ću (uobičajeno!) argumentovano objasniti šta se stvarno dogodilo u najvišem tijelu vlasti Republike Srpske. Zvuči grubo, ali nisam ja kriv što se Narodna skupština srozala na nivo „Kursadžija“, što njene odluke produkuje nižerangirana „narko mazga“ Nasera Orića – šef poslaničkog kluba SNSD-a Radovan Višković (jao njima kad im je takav „šef“). I čega se u svojoj „veleumnosti“ dosjetio Crni Radovan?

Zamisao jeste perfidna: neka parlament osnuje anketni odbor, koji (po zamisli Viškovića) bar dva-tri mjeseca neće imati ama baš niti jednog jedinog pravnorelevantnog akta na kom bi mogao uraditi nešto konkretno. Kontaju Lukač i Višković da „PRAVDA ZA DAVIDA“ neće moći mjesecima zadržati fokus javnosti, a to znači da ni pitanje smjene ministra Lukača neće biti ponovo postavljano pred parlamentom. Elem, vrhunac podvale leži u tome što će u anketnom odboru raditi četiri opozicionara i Drago Kalabić – da samo prenosi vladajućoj strukturi kako se ovi muče bez ikakvih konkretnih rezultata.

Da to ne bi bilo tako ekspresno UDARAM U GLAVU! Izabranom anketnom odboru predlažem da prvi kog će pozvati bude, ni manje ni više nego – MILORAD DODIK. Pošto sam u radu poznat po perfekcionizmu odmah objavljujem i pitanja koja „anketari“ trebaju postaviti Predsjedniku Republike.

Prvo pitanje glasi: da li je prošle godine Radovan Višković tražio prijem kod predsjednika i, pazi sad, intervenciju oko rada specijalizovanih službi MUP-a u sjedištu (Banja Luka) na prostoru Zvornika? Da Dodik iskoristi svoj uticaj kako bi najbolji operativci naše policije na prostoru Zvornika prestali istraživati kriminal enormnih i međunarodnih razmjera. Normalno, nije Višković tako govorio predsjedniku i Srpske i njegove stranke, nego je iznosio laži – dobro znane autoru teksta.

Sad, obzirom da je u pitanju nižerazredni poslušnik trenutno najmoćnije kriminalne organizacije na prostoru bivše Jugoslavije nije Višković upoznat sa svim segmentima dešavanja. On je samo uradio ono šta mu je naredio Rajko Dukić, vlasnik „Boksita“ i član upravnog odbora zvorničke  „Alumine“. Moguće da mu čak i nije poznat sadržaj prethodnog sastanka Rajka Dukića i Nasera Orića jer je njegov nivo tek „kriminalne mazge“. Znam da ovaj termin zvuči ružno, ali apostrofiram kako koristim termin kakvim praktična kriminalistika (negdje se može naći i u teoriji) kvalifikuje nivo i djelovanje unutar kriminalne organizacije kakav imamo kod našeg Crnog Radovana.

Naser Orić je od Dukića tražio da sa područja Zvornika i okruženja eliminiše inspektore iz sjedišta MUP-a iz Banjaluke – pošto su mu već RAZVALILI nekoliko krijumčarenja velikih količina narkotika u Bosnu i Hercegovinu. I ovaj mu je obećao kako će to riješiti preko svog poslušnika i potrčka Viškovića. Da ovaj tekst ne bi otišao u nedogled čitaocima predlažem da poslije pogledaju tekst „ŠOKANTNO: David Dragičević 'ubijen' u Zvorniku“, gdje sam već objasnio kako djeluje kriminalna organizacija Dragana Lukača, Nasera Orića i Rajka Dukića (vidi vezani tekst). Normalno, onih gotovo 66 000 osoba koje su ušle na moj blog i to pročitale, kako i šta znam koliko desetina hiljada njih koji su to čitali na društvenim mrežama, ne moraju ponovo čitati ono šta već znaju.Već u tom tekstu sam pomenuo ulogu Viškovića u toj kriminalnoj hobotnici, a „između redova“ najavio šta ga čeka nakon zasjedanja skupštine – računajući na ovakav rasplet.

Drugo pitanje anketnog odbora Dodiku glasi: da li su mu prednji navodi poznati? Da li mu je poznato sve oko toga šta se degađalo između Viškovića, Dukića i Orića, te kakav kriminal je u pitanju? Ono šta je Viškovićev trenutno najveći problem jeste što Dodik o okolnostima njegove molbe da iz Zvornika eliminiše jedinice iz sjedišta MUP-a zna mnogo više od njega. On je ispričao svoju „priču“ i predsjednik je, onako temperamentan kakav jeste, prvo pobjesnio. No, kad se malčice smirio ipak je provjerio njegove navode i DOZNAO PUNU ISTINU. Višković nije ni sanjao da su inspektori operativno pokrivali i njega lično, pa tako znali sve i prije nego je on došao do Dodika.

Ovde ću se zaustaviti na detaljisanju uz opasku da je Dodik policiji samo kazao da i dalje rade to šta su radili dotad, a da će se Viškovićem pozabaviti kad za to dođe vijeme. Pošto Lukač nije znao šta se sve događalo kod predsjednika, kasnije je on „zadatak“ preuzeo na sebe i operativu sklonio iz Zvornika – šta Dodik može vrlo lako provjeriti.

Ovim dolazimo do trećeg pitanja za Dodika: da li je Borislav Radovanović u ovom i vezanom tekstu nešto slagao? I tu leži kvaka! Evo javno pozivam predsjednika Milorada Dodika da me demantuje, ali uz dobronamjeran savjet da i ovoga puta provjeri činjenice (kao i kod Viškovićevih laži), pa da onda smisli šta će reći. Što se mene lično tiče može Dodik 'ladno, kao i njegov vrli ministar, pozvati se na moju „bolest“, ali i to ima svoju „sankciju“.

Vjerovatno se čitaoci pitaju kakve ovo ima konkretne veze sa stradanjem Davida Dragičevića? Kako sam u prvom tekstu rekao: David je žrtva iste kriminalne organizacije, gdje imamo još najmanje dva ubistva (oni koji redovno čitaju moje tekstove već znaju ili naslućuju o kome govorim). No, ima u svemu ovome nekih „zakački“ koje je još uvijek rano objelodanjivati.

Postoje i neke sprege zbog kojih ni Siniša Kostrešević, ma kako drčan i profesionalno vrlo konkretan bio, ne smije udariti punom snagom (kako inače umije). Davno, doista davno, kad sam još radio kao inspektor, zadokumentovao sam određene relacije međunarodnog organizovanog kriminala koje će se na kraju najvjerojatnije materijalizovati i u slučaju TEŠKOG UBISTVA Davida Dragičevića. No, time ćemo se baviti kad dođe vrijeme, a za Milorada Dodika je danas važno jedino znati da on u svom posjedu IMA I VIŠE NEGO DOVOLJNO POLICIJSKI OBRAĐENIH INFORMACIJA  iz kojih može jasno shvatiti na čemu sve poentiram. I da nisam nimalo naivan igrač.

Napomena: za Lukača je materijal već spreman, samo je preobiman, pa sve to moram redukovati. Za sad mu jedino odgovaram da je on BUDALETINA KAKVU NISAM ODAVNO VIDIO. Taman pripremam tužbu za ranije laži i medijsku satanizaciju, kad on se juče svojski potrudio da najmanje UTROSTRUČI odštetni zahtjev. Hvala mu!

VEZANI TEKST: http://borislavradovanovic.blogspot.ba/2018/05/sokantno-david-dragicevic-ubijen-u.html

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.