понедељак, 3. јул 2017.

Podrška Pokreta „TREĆI BLOK“


Nakon danas zakazanog ročišta povodom prijave za montirani napad na načelnika policije Njegoš Tomić i pripadnici Pokreta „TREĆI BLOK“ došli su u Prijedor i dali mi bezrezervnu podršku. Hvala im!


Piše: Borislav Radovanović

Danas je, i samo danas, u Prijedoru je na simboličan način Pokret „TREĆI BLOK“ svom aktivisti, autoru ovog teksta, iskazao PODRŠKU. Sljedeće sudsko ročište održaće se u uslovima masovne podrške građana!

Obzirom da se danas radilo o proceduralnoj stvari, samo o izjašnjavanju o krivici, po našem prethodnom dogovoru nismo išli na masovniji oblik iskazivanja podrške. Inače bi se ispred zgrade Osnovnog suda u Prijedoru okupilo bar par stotina građana.

Unutar Pokreta „TREĆI BLOK“ imam bezrezervnu podršku protiv montiranog krivičnog postupka koji se vodi protiv mene i spremnost da se to ispolji javno i na adekvatan način. Uostalom, već na sljedećem ročištu građani će imati priliku da vide o čemu je riječ.

Ovom prilikom moram se zahvaliti i velikom broju građana koji su se javili i iskazali volju da dođu ispred suda i iskažu svoju podršku. Kako rekoh, za danas je dogovor bio takav, a za ubuduće javnost će biti blagovremeno obaviještena. Ipak, još jednom svima hvala na iskazanoj volji i lično osjećam da je svaki prijatelji ili savjestan građanin danas bio sa mnom u sudnici!

Da ne bi bilo kakve zabune Njegoš i ja smo dogovorili da ovaj trenutak iskoristimo i kao radno-konsultativni sastanak, tako da nismo imali prostora za ono šta ovaj pokret inače čini u sličnim prilikama. Osim Njegošovih najbližih saradnika sastanku je prisustvovao i „najpoznatiji željezničar Srpske“ Čeda Knežević (aktivista pokreta).



Na sastanku smo dogovorili da Pokret i dalje ide sa ovakvim oblicima podrške svojim aktivistima i građanima koji nam se obrate, ali da djelatnost proširimo na cjelokupan teritorij Republike Srpske, pa čak i na državnom nivou.

Znači, Pokter „TREĆI BLOK“ organizovaće protestna okupljanja na mjestima gdje se krše građanska prava i davati podršku građanima-žrtvama režima ili pojedinih institucija.

Ideja je da organizujemo MREŽU UZBUNJIVAČA od Novog Grada do Trebinja, kakva će građanima davati podršku, pa sve do toga da u slučajevima za koje procjenimo da je to nužno i pružimo otpor institucijama. Unutar pokreta već se profilisao određen broj osvjedočenih pojedinaca, koji su svojim djelima pokazali da se ne boje ni režima, ni korumpiranih i samoživih baraba unutar institucija.

U ovom trenutku neću otkrivati detalje pojedinih dogovora, prosto da se naši režimski „protivnici“ ne bi snašli u onome šta ih očekuje, ali građanima poručujem da će uskoro imati priliku vidjeti kako nove zamisli funkcionišu na djelu.

Za kraj, ostaje mi samo da istaknem kako „Neumorni Njegoš“ i Pokret „TREĆI BLOK“ jesu imena koje treba zapamtiti. Danas su u Banjaluci imali akciji pomoći građanima, o čemu možete opširnije pročitati na našim sredstvima informisanja, a potom su stigli i u Prijedor da simbolično stanemo ispred spomenika našeg velikog revolucionara, patriote i humaniste dr Mladena Stojanovića, čija djela su naša ideja vodilja.

P.S. Građane pozivam da popune elektronske pristupnice koje su im dostavljene na profile, ili da preuzmu pristupnice sa sajta pokreta, te da se masovno učlanjuju u Pokret. Brzo i jednostavno! Koliko brojčano budemo jači toliko ćemo biti i „glasniji“ u borbi za naša elementarna prava, te u pružanju podrške svim žrtvama režima!


ZAJEDNO SMO JAČI!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.