среда, 16. март 2016.

Borislav Radovanović: PRAVO NA ĆUTANJE!


Kada u Republici Srpskoj odlučite javno kritikovati „narodnu vlast“ suočićete se sa činjenicom da je ovde mafijaški „zakon ćutanja“ (omerta) pozicioniran iznad ustava.


Poznato je da sam prethodnih dana sa nekoliko tekstova pokušao animirati javnost povodom još jednog (u nizu!) sramnog napada vlasti na boračku populaciju, ukazujući na nezakonita i teška kršenja prava naših boraca zaposlenih u MUP-u. I dogodilo se upravo ono šta sam najavljivao: izvrgnut sam još jednom nezakonitom i montiranom progonu.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić zbog spornih tekstova pokrenuo je disciplinski postupak protiv mene. Sad će uslijediti suspenzija i otkaz u „ubrzanom postupku“. Međutim, ovaj vrli „stručnjak“ tom radnjom počinio je teško krivično djelo „povreda ravnopravnosti građana“ za koje je zaprijećena kazna zatvora do 5 godina, odnosno „zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“. Protiv njega ću narednih dana podnijeti adekvatnu krivičnu prijavu.

No, ključno pitanje jeste zbog čega se jedan načelnik odlučuje na ovakav nezakonit čin? Da li to čini samoinicijativno ili po naređenju? Kakav je uopšte cilj nezakonitog progona? Odgovore možemo sublimirati u jedan i to prilično jednostavan.

Nekoliko hiljada policajaca čija su prava povrijeđena jednostavno je ĆUTALO(!), baš kao je ćutala i Boračka organizacija, a resorni sindikat je čak saučestvovao u zataškavanju problema. Dakle, samo jedna osoba je javno progovorila, a to je moja malenkost. Time je zamisao naše „narodne vlasti“ vrlo jednostavna: brutalno zgaziti osobu kakva se javno suprotstavila njihovim besramnim nezakonitostima. Takav čin treba da posluži kao „poruka“ društvu i svima onima koji ubuduće požele kritikovati vlast!

Nakon toga uslijediće realizacija zamišljenog projekta, koji je samo privremeno odložen. Do kraja mandata ove vlasti niti jedan borac neće raditi u policiji Srpske, biće zamijenjeni stranačkim „kadrovima“, a društvo će to ćutke posmatrati. U ćutanju je spas, a posebno ako je „omerta“ najviši zakon!


No, vlast se u jednom prevarila – nemam namjeru koristiti dato mi „pravo na ćutanje“. Ubuduće ću još intenzivnije nastaviti sa razobličavanjem ponašanja „okupacionih namjesnika“ koji se lažno predstavljaju kao vlast. Nikada neću prihvatiti stvarnost da Republikom Srpskom dominira mafijaški „zakon ćutanja“!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.