уторак, 16. мај 2017.

ŠOKANTNO: Čekam da me zakolju!


Šokiran sam činjenicom da je počinilac napada na mene u policiji proveo manje vremena od mene/oštećenog ili svjedoka. Pušten je „ekspresno“ da dovrši ono šta mi je tokom napada zaprijetio – DA ĆE ME ZAKLATI!


Piše: Borislav Radovanović

Nakon 22 godine rada u policiji teško je da me neko može lagati. Tako se dogodilo da sam svoje kolege uhvatio u lažima povodom napada na mene.

Konkretno, tri dana lagali su mi kako „intenzivno traže“ Miloša Rakića, kako bi ga uhapsili zbog napada na mene. Odnosno krivičnih djela koje je počinio na moju štetu. I tačno je da je policija više puta dolazila pred Rakićev zaključani stan. Za to vrijeme Rakić se slobodno šetao ljubijskim ulicama, provodio po lokalnim kafićima i slično. Čak je tokom „bjekstva“ činio nova krivična djela šumske krađe!

E kad se „opario“ (naplatio pokradena drva) došao je u PU Prijedor, dao kratku izjavu i otišao – jer i u bavljenju kriminalom važi krilatica „vrijeme je novac“. Provjerio sam i neposredno utvrdio da Rakića niko nije ni pokušao uhapsiti, nego je radi saslušanja pozvan „k'o gospodin“, da dođe „kad uhvati vremena“.

Nakon uzimanja izjave inspektori su kontaktirali dežurnog tužioca koji je odlučio da „predmet ide u redovnu proceduru“. Znači, težak kriminalac i nasilnik u zadnjih tri mjeseca vrši čak dva bezobzirna napada na pripadnike PU Prijedor i postupajući tužilac tu ne nalazi osnova za predlaganje pritvora. Građani Ljubije pitaju se: šta tek oni mogu očekivati od ovog siledžije???

Godinama građani trpe kriminal pomenutog Rakića, baš kao i njegovog brata i strica, čiji zajednički kriminalni „opus“ prelazi nekoliko stotina krivičnih djela i kakvu poruku im šalju institucije? Da i dalje moraju trpiti!

Elem, ovde je problem što je Rakić, nakon  što me je dva puta udario, zaprijetio mi smrću. Konkretno, rekao je da će me zaklati! I kako da se nakon svega ponašam prilikom našeg nekog sljedećeg susreta?

Ovde moram apostrofirati da sam njegove udarce primao bez i najmanjeg pokušaja da se zaštitim. Naoko djeluje nenormalno, ali je doista bilo tako. Zašto se nisam branio ili (čak!) uzvratio udarce?

Vidite, nisam  se branio iz prostog razloga što bi pojedinci u PU Prijedor, a posebice načelnik Dalibor Ivanić, jedva dočekali takav „osnov“ da i mene prijave zbog tuče. Kao bivši specijalac i sportista naučen sam da primam udarce, ali sam i osposobljen da bez većeg napora prosječnog čovjeka savladam, pa čak i teško ozlijedim. No, ministar Lukač i načelnik Ivanić upravo tako nešto i očekuju. Njima bi to bio „dar sa neba“.

Ministar Dragan Lukač i načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić ne biraju sredstva da me uklone iz javnosti, a posebice nakon septembra prošle godine kad su me lažno optužili da sam prijetio Ivaniću. Sve teže od javnosti skrivaju informacije kakve ja uporno objelodanjujem i u tom pogledu odgovara im svaki vid moje eliminacije (pritvaranjem, fizičkom likvidacijom) ili bar zastrašivanja.

Moram priznati da im to u velikoj mjeri i uspijeva obzirom da je u Republici Srpskoj samo jedan novinar imao hrabrosti objaviti tekst o napadu na mene. Eto, novinara BLICa Nikolu Moraču nisu uspjeli zastrašiti, tako da u današnjem štampanom izdanju BLICa možete naći tekst o predmetnim dešavanjima.

I NAREDNIH DANA PRATITE ŠTAMPANA IZDANJA BLICa – jer ovaj medij neće prestati baviti se ovom temom. Da li će se i drugi mediji Srpske povesti za ovim profesionalnim primjerom ostaje da se vidi. Ili će, zastrašeni od ministra Lukača, i dalje pretvarati se „slijepima“!?

No, kako rekoh, moj problem sa Rakićem ostaje nerazjašnjen. To što su mu organi gonjenja omogućili da realizuje svoju prijetnju klanjem kod mene proizvodi dodatno podozrenje. Znači, sad „dižem gard“ i nemam namjeru trpiti napad kao prošlog puta. Prosto, moram braniti sopstveni život i bezbjednost moje porodice, bez obzira kako će to biti procesuirano i kvalifikovano.

Znači, već sam (u prvom tekstu) napisao da je ministar Dragan Lukač direktno odgovoran za moje eventualno stradanje. Sad to moram proširiti i na druga lica i okolnosti. Obzirom da mu se policija ponaša kako sam prednje opisao ministar Lukač me primorava na posebne mjere samozaštite. To znači da ću ministra prozvati i za slučajeve nekih novih sukoba ili ugrožavanja, kad eventualno ja nekoga ozlijedim.

No, za kraj ono najvažnije: opisana dešavanja samo učvršćuju moju volju da se sa ministrom Draganom Lukačem „obračunam“ upravo onako kako je i zaslužio. Materijala imam na pretek i svakim danom ću objelodanjivati sve više informacija i dokaza prema kojima njemu nikako nije mjesto na poziciji ministra policije. Kad procijenim „pravi trenutak“ uslijediće i organizovanje protesta sa zahtjevom za njegovom smjenom.


Dakle, pratite „zabranjenog analitičara“ i dalje...

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.