петак, 9. јун 2017.

Bakire, šta će biti s Bosnom? – Zapaliću je!


Prepravljenim citatom iz legendarnih “Maratonaca” ponovo otvaram pitanje: kako pomoći da preko 90% ovdašnjih muslimana nadvlada onu radikalno-islamističku manjinu – koja, iako marginalna, Bosnom i Hercegovinom dominira gotovo tri decenije?



Piše: Borislav Radovanović

Nedavno sam išao sa tekstom “Sikter Bakire, dolazi Nermin (Nikšić)” (vidi vezani tekst) i naišao na brojne kritike čitalaca. Odavno mi se nije dogodio toliki broj primjedbi za kakve čak moram priznati da su opravdane i utemeljene.

Inače pratim reakcije/komentare čitalaca na moje tekstove i čak razmjenjujem mišljenja, a to činim jer je u pitanju odličan način provjere vlastite spoznaje. Međutim, nakon i pored svih kritika ostajem pri stavu:

NERMIN NIKŠIĆ JE TRENUTNO ALTERNATIVA BAKIRU
IZETBEGOVIĆU I NJEGOVIM MONSTRUOZNIM PLANOVIMA!

Zašto to činim? Prosto, unutar realnih parametara tražim najbolju političku opciju koja ima petencijala za proizvođenje promjena. To ne znači da proričem „budućnost“, nego da samo govorim o mogućim projekcijama. Zato sam u tekstu i pomenuo Aleksandra Vučića kao važan oslonac na kom bi Nikšića pozicionirali umjesto Bakira Izetbegovića. Zato sam ukazivao da po ovom pitanju moramo težiti ka opštem konsenzusu svih etničkih zajednica i građana u BiH.

Znam da ni Nikšić, ni njegov SDP nisu idealni, da su mnogo grešni i ino, ali pitam: ŠTA JE ALTERNATIVA?

U stvari pitam: smijemo li čekati da se suočimo sa onim šta nam je svima zajedno pripremio Bakir Izetbegović? Neka neko kaže bar jednu pozitivnu stvar koju je nekrunisani klan Izetbegovića donio ovoj zemlji i narodima u zadnjih blizu tri decenije?

Pritom, moramo uvažavati i činjenicu da se Milorad Dodik i Dragan Čavić upravo politički „hrane“ potezima Bakira Izetbegovića. Time nam i od njih dvojice prijeti ozbiljna opasnost. Znajte da će ovaj „trojac bez kormilara“ do izbora zaoštriti situaciju do granica pucanja. Mislim na pucanje u bukvalnom smislu – iz vatrenog oružja!

Govorim o projektovanom haosu preko kog će Izetbegović, Dodik i Čović nastojati homogenizovati narode oko svojih kvazipolitika i marifetluka, a sve zarad „prokletih“ izbora dogodine, zarad vlasti i moći. I ko će ovom „trojcu“ biti glavni saveznik u dobijanju izbora?

Zamislite, upravo ISLAMSKA DRŽAVA!
  
Kako prenosi BLIC: Islamska država u svom poslednjem izdanju magazina "Rumijah" za Balkan objavila je tekst pod nazivom "Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje". Islamska država poručuje da nije zaboravila Balkan, već da su samo preokupirani nekim drugim područjima, poput Velike Britanije i Francuske.


Tekst sadrži poruku koju dijelom citiram:



Ne tako nam Alaha, nismo zaboravili Balkan, ne tako nam Alaha, nismo ga zaboravili i nećemo ga, Alahovom dozvolom zaboraviti. Tako nam Alaha, nismo zaboravili Srbe kafire. Ne, o Srbi kafiri, nismo vas zaboravili! Nismo zaboravili vaše ubijanje muslimana u Bosni i na Kosovu. Ne, tako nam Alaha, nismo zaboravili zlostavljanje naše braće i silovanje naših sestara. Ne, tako nam Alaha, nismo zaboravili šta ste uradili u Srebrenici i drugim mestima. Mi sa vama imamo jako dug nerešen račun, koji ćete platiti svojom krvlju.”. 

U daljem se identično prijeti Hrvatima, ali i drugim narodima i državama Balkana. Nadam se da je sad jasnije o kakvim prijetnjama sam govorio kad sam pominjao Bakira Izetbegovića. Ili neko misli da Izetbegović Jr nema moći i uticaja unutar Islamske države?

Zar smo zaboravili da je Alija Izetbegović svojevremeno bio jedan od ključnih ideologa radikalno islamističke organizacije “Muslimanska braća”, koja je u političkom smislu stvorila Islamsku državu (kroz “Arapsko proljeće”)? Ili smo zaboravili da je upravo Alija na evropsko tlo doveo prve mudžahedine i džihad-ratnike, koji su u operativnom smislu stvorili Islamsku državu?

Možda neko naivno misli da Bakir nije sačuvao očeve veze, ili da neće posegnuti za terorom kao sredstvom očuvanja pozicije!? Hoće, još kako hoće, a time ide direktno na ruku Dodiku i Čoviću.

TREBA LI NAM OVDE DESTABILIZACIJA, TERORIZAM I PROLIVENA KRV?!

Da bi to izbjegli, preduprijedili ili spriječili, dragi moji, tražim političku opciju mogućnu da uz našu opštu/zajedničku pomoć preuzme “kormilo” unutar bošnjačkog naroda. Inače, i dalje nas čeka „sudbina“ kakvu su nam namijenili vjerski sektaši (Izetbegovići, reis Cerić i sl.), manipulanti i pljačkaši .

Ukoliko neko ima bolji prijedlog (al’ realan i provodiv), osim Nikšića, neka ga iznese. Kako rekoh pratim komentare i biće mi drago da ga pročitam. Uostalom, moj cilj je da potaknem polemiku i raspravu, a nikako da određujem političke pozicije.

Na kraju ostaje mi samo da konstatujem da je Islamska država vrlo brzo nakon mog teksta “potvrdila” opasnost na kakvu sam pokušao ukazati. I ovde će vrlo brzo doći do novog terorističkog napada (nova premise) kao novog “dokaza” da ja nikad ne govorim bez jasne spoznaje i proaktivnih analitičkih sposobnosti.



Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.