недеља, 23. октобар 2016.

Šta je istina: Ministar Dragan Lukač saučestvovao u pripremanja atentata na papu???


Sarajevski listovi “Oslobođenje” i “Slobodna Bosna” avgusta 2003. godine otvaraju aferu oko pripremanja atentata na papu Ivana Pavaoa II prilikom posjete Banjoluci. Kao neposredne izvršioce navode Ravnogorski četničkog pokreta, a kao organizatore tadašnje vođe pokreta Neđu Ošapa i Milana Barišića.
Da zlo bude veće, tadašnji direktor policije Radomir Njeguš potvrdio je informaciju da policija intenzivno prati desetak četnika, uključujući i Ošapa i Barišića, te – najvažnije, da raspolaže informacijama o aktivnostima Ravnogoraca protiv Svetog oca.

I onda slijedi „ledeni tuš“, informacija: Neđo Ošap je blizak ratni i poratni saradnik tadašnjeg komandanta Specijalne jedinice policije MUP-a Srpske, a današnjeg ministra, Dragana Lukača. Odatle izvlače i upletenost ministra u sam čin atentata.

Moram apostrofirati da tada orvorene kontraverze nisu zatvorene ni do danas.

Uglavnom, „Slobodna Bosna“ objavljuje tekst naslova „Komandant srpskih specijalaca sa četnicima dogovarao likvidaciju Pape!?“. Nisam uspio naći detalje teksta (bar ne sve), ali je poenta jasna – Ošap je poznati Lukačov poslušnik, inače paranoidni šizofrenik i vrlo problematična osoba. 

Zatim se Lukač „pravda“ intervjuom istom listu pod naslovom „Četnicima sam poručio da ne pokušavaju ubiti Papu!“. Zanimljivo, on je njima nešto „poručio“ i čak zaprijetio da će ih sve pohapsiti. Koliko je meni poznato upotrebu specijalne policije mogu narediti samo ministar i direktor, pa je poprilično nejasno kako je to Lukač mislio ostvariti svoju „prijetnju“. Sad, na drugoj strani radio je on i državne udare, poput onog od 10. septembra 1997. godine u Banjoj Luci, pa njegove riječi ipak treba uzeti sa određenom težinom.

Šta reći na kraju ovog UVODNOG TEKSTA?

ZABRANJENI ANALITIČAR uobičajeno zna istinu o spornim dešavanjima, tako da ćete uskoro biti obaviješteni šta se doista događalo tih dana. 

Vjerujte, bićete šokirani! No, ponajviše će biti šokiran ministar Lukač, kom ni dan-danas nije poznato kako se sa njim nije poigravao Ljuban Ećim (kako je on pretpostavljao) , nego ni manje ni više – Izetbegovićev AID!


Uskoro nastavak i istina... i samo istina!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.