петак, 5. јун 2015.

PITANJA BEZ ODGOVORA!


Poštovani čitaoci,

mnogo puta sam napisao kako Vi imate pravo na življenje u sigurnom okruženju, te da su institucije kojE plaćate dužne obezbijediti Vam to - ni manje, ni više od toga!

No, problem je što institucije ne izvršavaju svoje zakonom utvrđene obaveze. Pri tom Vas nastoje obmanuti ili, zašto ne reći konkretno, SLAGATI VAS po pitanjima opšte sigurnosti.

Svakodnevno Vas bombarduju informacijama o bespoštednoj "borbi protiv terorizma", a izbjegavaju odgovoriti na vrlo jednostavno pitanje:

KAKO JE MOGUĆE DA SU U DVA NAPADA OD STRANE VEHABIJA NA GRAĐANE SRPSKE OBA POČINIOCA, NERDIN IBRIĆ I ZIKRIJA KRKIĆ, IMALI ODOBRENJA ZA POSJEDOVANJE VATRENOG ORUŽJA?

Sljedeće pitanje koje se logično nameće jeste:

KOLIKO JOŠ GRAĐANA SRPSKE I BiH-e TREBA DA NASTRADA, PA DA BI MUP RS-e ZAPOČEO PROVJERU KOME JE SVE IZDAVAO ODOBRENJA ZA NABAVLJANJE VATRENOG ORUŽJA?

Za sada Vam prenosim Zahtjeve za pristup informacijama kakve sam uputio MUP-u RS-e, no, kakve "nadležni" različitim birokratskim metodama izbjegavaju da prime. Inače, u pitanju je vrlo glup pristup obzirom da odgovore na postavljena pitanja manje-više znam i tekst o tome mogu početi pisati već danas. No, neću da dozvolim institucijama njihovu omiljenu taktiku izbjegavanja odgovornosti - "neznanjem"! Zato im upućujem ovako "škakljiva pitanja"!

Dakle, poštovani građani, Vaš "zabranjeni analitičar" zna odgovore na pitanja izvora Vašeg ugrožavanja i VI ĆETE UVIJEK ZNATI ISTINU!

MA KAKO BOLNA TA ISTINA BILA!



U daljem objavljujem sadržaj Zahtjeva za pristup informacijama upućenog CJB Prijedor:


MUP RS BANJA LUKA
-                                Ministar – za informaciju 
CJB PRIJEDOR – za postupanje


Na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacija podnosim


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Poštovani,

u svrhu pisanja teksta o etiološkim i fenomenološkim aspektima razvoja radikalno-islamističkih organizacija na području Republike Srpske potrebno je da mi u FORMI PISANE INFORMACIJE dostavite odgovore na sljedeća pitanja:

1.    Da li je istinit podatak da je licu Zikrija Krkić, osumnjičenom za prošlogodišnje dvostruko ubistvo u Trnopolju, bilo izdato odobrenje za nabavljanje vatrenog oružja, te izdat oružni list za pištolj koji je pronađen prilikom pretresanja? Potreban mi je podatak koja organizaciona jedinica i kada je imenovanom izdao sporni oružni list?
2.    Da li je unutar struktura Vašeg Centra preispitivana odgovornost službenih lica zbog toga što je deklarisanom pripadniku vehabijskog pokreta i višestruko povezanim sa licima koja ratuju u formacijama Islamske države bilo odobreno nabavljanje i držanje vatrenog oružja?



U Prijedoru, dana 03.06.2015. godine.


S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  PODNOSILAC ZAHTJEVA:
    „zabranjeni analitičar“
    Borislav Radovanović



Istovremeno objavljujem i sadržaj zahtjeva upućenog Službi ministra MUP-a RS-e:


MUP RS BANJA LUKA
-       Služba ministra

Putem CJB Prijedor


Na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacija podnosim


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Poštovani,

u svrhu pisanja teksta o etiološkim i fenomenološkim aspektima razvoja radikalno-islamističkih organizacija na području Republike Srpske potrebno je da mi u FORMI PISANE INFORMACIJE dostavite odgovore na sljedeća pitanja:

1.    Da li je istinit podatak, koji je javnosti saopštio ministar bezbjednosti SM Dragan Mektić, o tome da je pok. Nerdinu Ibriću, počiniocu terorističkog napada na zvorničku policiju, MUP RS izdao odobrenje za držanje (ili nošenje) više komada oružja?

2.    Da li je u CJB Prijedor bilo slučajeva da su izdavana odobrenja za nabavljanje oružja licima koja su registrovana kao pripadnici vehabističkih organizacija ili su bliska sa radikalno-islamističkim strukturama?

3.  Da li je slučaj dvostrukog ubista u Trnopolju iz prošle godine, za koje se sumnjiči Zikrija Krkić, provjeravan kroz prizmu mogućeg terorističkog napada? Ovdje se ne traže podaci o statusu krivičnog predmeta, nego prosto odgovor na pitanje da li su preduzimane operativno-kriminalističke i krivično-procesne radnje provjeravanja mogućeg terorističkog napada i da li je preduzetim radnjama takva mogućnost odbačena kao neosnovana.

4.   Kako je okončan krivični predmet protiv (ime u zahtjevu) iz Kozarca, koji je 2002. godine procesuiran zbog napada na policijsku patrolu PS Kozarac, u kom je policajac P.M. zadobio više prostrelnih rana? Prema dostupnim informacijama imenovani nikada nije odgovarao za ovaj napad i pored velikog broja dokaza da je isti počinio, te pored čvrstih indicija da je i u tom slučaju počinjen teroristički napad, a šta je moguće provjeriti jednostavnim uvidom u krivični predmet.


U Prijedoru, dana 25.05.2015. godine.


S poštovanjem,

                                                                                        PODNOSILAC ZAHTJEVA:
    „zabranjeni analitičar“
    Borislav Radovanović







ČITAJTE ZABRANJENOG ANALITIČARA

 I DOZNAJTE ISTINU!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.