четвртак, 30. новембар 2017.

Policijski pokret “Treći blok”


Jeste li znali da rukovodstvo “Trećeg bloka” vaše elektronske pristupnice provjerava preko policije? Provjerite da li ste stvarno član pokreta ili tek žrtva masovne obmane.


Piše: Borislav Radovanović

Eto godina prođe u mom angažovanju unutar pokreta “Treći blok”, da bi me prilikom zahtjeva za brisanje iz registra članstva obavijestili kako uopšte nisam član pokreta. Koliko sam puta javno istupao “u ime pokreta”, objavljivao saopštenja, obraćao se državnim institucijama i ino, da bih na kraju doznao kako su me samo lagali da sam član.

Moj prijatelj Željko Bilić je još gore prošao. Njega je predsjednik pokreta Njegoš Tomić uvjerio da je član Nadzornog odbora, a samo kako bi ovaj pristao postati supotpisnik otvaranja bankovnog računa pokreta. Nikad čovjek nije imao uvid u stanje tog računa i normalno je da se ograđuje od transakcija pokreta.

No, šok je uslijedio kad je zatražio brisanje iz registra članova i dobio sljedeću poruku:

Tue, Nov 28, 2017 at 11:26 PM
POKRET - TREĆI BLOK<treciblokinfo@gmail.com>   To: Željko Bilić

“POŠTOVANI GOSPODINE BILIĆ
Obavještavam vas da nikada niste ni evidentirani kao član pokreta jer
smo odmah dobili dojavu od informatora unutar MUP-a, da to ne činimo.
Tako da nema potrebe da brinete za vaš status.”

Pa ko bi lud pristupio “antirežimskom pokretu” koji zahtjeve za pristupanje u članstvo provjerava preko policije? Odnosno, policiju obavještava ko sve želi pristupiti pokretu! Zvuču suludo, ali govorimo o navodima odgovornih lica u pokretu.

Samo, nije Željko Bilić jedini dobio poruku identičnog sadržaja, nego se to dogodilo u više slučajeva zahtjeva za brisanje iz registra članova. Identitet osoba je poznat autoru, a jedan slučaj pokazuje i fotografija (vidi foto).


Kakav odnos rukovodsvo pokreta ima sa policijom i kakve sve relacije su na tom planu uspostavljene doista je nejasno, ali navodi iz samog „antirežimskog pokreta“ su doista zabrinjavajući. No, držati ljude mjesecima u uvjerenju da su članovi pokreta, navoditi ih da pišu protiv vlasti, da izlaze na skupove i proteste i šta već, a istovremeno „šurovati“ sa policijom doista je zabrinjavajuće za svakog ko je popunio elektronsku pristupnicu.

Upravo je ta elektronska pristupnica zavarala mnoge. Većina misli da je popunjavanjem pristupnice automatizmom postala članom pokreta, a rukovodstvo ih je čak lažno uvjeravalo da jesu članovi, no to pravno i faktički nije tako.
  
Prema statutarnim aktima pokreta nakon popunjavanja elektronske pristupnice nadležna tijela odlučuju koga će primiti, a koga neće. Nakon toga slijedi upisivanje u registar članstva, te izdavanje članske karte. Samo oni koji su upisani u registar i dobili člansku kartu formalnopravno su članovi pokreta.

Svi ostali samo žive u zabludi da su članovi, a to naprosto nije tako. Hajde da razumijemo kako pokret nema para da ispuni obavezu koju je sam propisao u smislu izdavanja članskih karti. No, upisivanje u registar članova ne košta ništa i sa te pozicije doista je zabrinjavajuće zašto stotine, a vjerojatno i hiljade, „članova“ nikada nije validno registrovano.

Registar članova je svakoj stranki ili udruženju ključni DOKAZ snage, legitimiteta i boniteta, pa je razumljivo da se taj akt brižljivo popunjava. Jedino ako je u pitanju nekakvo fiktivno ili manipulativno djelovanje onda registar članova nema značaja. Kad je „Treći blok“ u pitanju sve upućuje da je riječ o jednoj masovnoj prevari ljudi koji se deklarišu kao oponenti režimu Milorada Dodika i ništa više.

Dakle, da više ne bi živjeli u zabludi svakom „članu“ pokreta omogućavam da vrlo jednostavno provjeri svoj status u pokretu. Svako može eklatantno doznati je li registrovani član pokreta ili ga tek zamajavaju (kako su to nama činili). Da bi to utvrdili dovoljno je da kopiraju i popune svojim podacima donji tekst:

„Ja, upisati ime i prezime, iz upisati mjesto nastanjenja, popunio/la sam elektronsku pristupnicu za članstvo u pokretu „Treći blok“. Nakon toga nisam dobio/la člansku kartu ili odgovor da je moja aplikacija usvojena ili odbijena.

Potrebno je da me obavijestite mom o statusu u pokretu, odnosno da li sam registrovani član pokreta. Ukoliko sam registrovan/a navedite pod kojim brojem i datumom sam upisan/a u registar članova“.

Mejl sa gore navedenim sadržajem i svojim podacima (možete napisati i JMB) uputite na: treciblokinfo@gmail.com i sačekajte odgovor. Kvaka je u tome da insistirate na informaciji pod kojim brojem i sa kojim datumom ste registrovani, a kako bi izbjegli prevare očito svojstvene rukovodstvu pokreta.

Za kraj obavještavam javnost da će se nadležne institucije još kako baviti nezakonitostima „Trećeg bloka“ i njegovog predsjednika Njegoša Tomića. Što se tiče Željka Bilića i mene, te više „članova“ koje su unutar pokreta teško izvarali i još izvrijeđali, uslijediće i tužba. Već sad imamo dovoljno osnova za tužbu, ali ćemo sačekati i nalaze nadležnih organa.


U tom pogledu pozivamo ih da nastave sa javnim vrijeđanjem i klevetanjem, jer time samo uvećavaju visinu odštetnog zahtjeva. Ili se nadaju zaštiti „banjalučkih inspektora“ sa kojima očigledno šuruju???

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.