уторак, 18. јул 2017.

U Novom Gradu „kontramiting“ Dodikovom kontramitinguPokret „Treći blok“ i građani Novog Grada dana 24.07.2017. od 09,00 časova ispred zgrade Osnovnog suda u Novom Gradu organizuju MITING PODRŠKE inženjeru Željku Biliću. Podsjećam, da je ing Željko Bilić prošle godine odbio naređenje direktora KP „KOMUS“ da prisustvuje Dodikovom kontramitingu u Banjaluci i zato dobio otkaz.


Piše: Borislav Radovanović

Kod Osnovnog suda u Novom Gradu vodi se predmet koji bi našoj sudskoj praksi trebao poslužiti kao presedan, a Republici Srpskoj kao „orjentir“ u stvaranju pravne države. Proces koji potpuno demontira nenarodni režim Milorada Dodika!

Inženjer Željko Bilić, inače aktivista Pokreta „Treći blok“, bio je zaposlen u Komunalnom preduzeću „Komus“, kad je od direktora tog „javnog preduzeća“ dobio naredbu da prisustvuje Dodikovom kontramitingu u Banjaluci.

Gospodinu Biliću je ovaj zahtjev direktora bio neprihvatljiv primarno sa pozicije njegove životne orjentacije. Kao inženjer građevinarstva želio je samo da radi posao za koji se teško odškolovao i ništa više. Ponajmanje je želio da učestvuje političkim dešavanjima koja tako teško konfrontiraju srpski narod. Odbio je ovo naređenje i zato mu je od strane direktora URUČEN OTKAZ!

Da je riječ o nezakonitom otkazu dovoljno govori činjenica da je preduzeće u poslovanju nastavilo da koristi Bilićevu inženjersku licencu, bez koje nije moglo sklapati ili realizovati niz poslova. I to su nadležne institucije utvrdile kao nespornu nezakonitost.

Međutim, SNSD ne razmišlja kao politički subjekt modernih društava kakva počivaju upravo na znanju inženjera, nego kao feudalna kasta koja ne poštuje nikog i ništa. To je van svake sumnje demonstrirala bivša načelnica opštine Novi Grad, gospođa Snježana Rajilić (lokalni lider SNSD), kada je vršila pritisak na inženjera Bilića.

Kad nisu uspjeli svijim pritiscima da slome inženjera Bilića da ipak prisustvuje Dodikovom kontraverznom skupu, onda su odlučili da ga iskoriste kao primjer preko kog će disciplinovati lokalno stanovništvo. Željko Bilić je dobio otkaz bez obzira što njegovo preduzeće gotovo da nije moglo poslovati bez njegove licence, no, tako je svim zaposlenima i građanima Novog Grada odaslana poruka šta ih čeka u slučaju neposlušnosti spram Dodika, Rajilićeve i SNSD.

Normalno, gospodin Bilić je tužio preduzeće i u ponedeljak 24. u 09,00 u Osnovnom sudu u Novom Gradu je iznošenje završnih riječi. Za tu priliku aktivisti Pokreta „Treći blok“ i građani Novog Grada ispred Suda organizovaće miting podrške Željku Biliću. Zašto je ovaj miting tako bitan?

Građani to masovno prepoznaju, ali da ponovimo još jednom: Pokret „Treći blok“ je politička avangarda i tako nastupa u javnosti. To da politički i institucionalni moćnici vrše pritiske na ovdašnje pravosuđe je opštepoznata činjenica. Zato smatramo da je potrebno na sudove vršiti i kontrapritiske od strane građana. Prosto, želimo da svaki sudija, da svaki sud i pravosuđe ukupno, jasno znaju kako se ne smiju samo povoditi za pritiscima moćnika. Mogu to činiti, ali će ih zadesiti osuda građana i javnosti, šta u slučaju tužbe Željka Bilića namjeravamo plastično demonstrirati.

Preko procesa u Novom Gradu želimo demonstrirati težnju da Republika Srpska funkcioniše kao pravno društvo, kao pravna država. Direktor „javnog preduzeća“ je prekršio zakon, bivša načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajilić je kršila zakon, predsjednik Milorad Dodik je prekršio zakon! To će se u ovom postupku utvrditi van razumne sumnje i zato je isti tako važan za budućnost Republike Srpske.

Dakle, podrškom inženjeru Biliću mi u stvari demonstriramo iskrenu ljubav spram Republike Srpske. Naše Republike Srpske, a nikako privatnog feuda odnarođenih bitangi poput Milorada Dodika. Zato pozivamo građane da u ponedjeljak u 09,00 časova dođu pred novogradski Osnovni sud i da svojim prisustvom pokažu kakvu Republiku Srpsku žele!

Članovi i simpatizeri Pokreta „Treći blok“, baš kao i društveno osvješteni građani, u Novi Grad dolaze iz Banjaluke, Prijedora i drugih gradova regije, zbog čega očekujemo da će se poruka iz Novog Grada čuti do Laktaša, do Trebinja, odnosno diljem zemlje.

Ujedno, pozivamo i medije da prenesu javnosti poruke građana Novog Grada, ali i iz drugih gradova Srpske odakle dolaze Željkove pristalice. Ovo je prilika da i medije „testiramo“ u kontekstu profesionalne hrabrosti i orjentacije.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.