понедељак, 31. јул 2017.

Otvoreno pismo ministru Lukaču



 
Dragane (Lukač), obraćam ti se sa namjerom da ovako javno kažem: pozicioniranje na mjestu ministra unutrašnjih poslova sociopate poput tebe samo još jedan pokazatelj koliko Republika Srpska ide u pogrešnom pravcu.


Ta tvoja mračna, neljudska i krajnje bolesna strana ličnosti odavno je poznata unutar ovdašnje populacije. Nije tajna da si u ratu svuda sa sobom vodio jednog duševnog bolesnika (možemo i o imenima ako treba), koji je klao svakog koga bi ti poprijeko pogledao. No, pitanje je koji od vas dvojice je bio bolesniji? On koji je klao, ili ti koji si sa bolesnim uživanjem gledao posljednje trzaje umirućih?

I nisi ti zločine činio u odbrani biločega srpskog, nego zato što si zlikovac po prirodi. Da je to tako pokazao si već u ljeto 1997. godine, kada si nad „svojom“ Republikom Srpskom počinio državni udar, kad si kao NATO plaćenik omogućio konačnu okupaciju Srpske od strane onih koje smo u ratu porazili.

Elem, to nije kraj tvojih izdaja. Jedan po jedan naš rtv odašiljač silom si zauzimao kako bi ih ustupio NATO agresoru u funkciji pripremanja novog zločina protiv srpskog naroda – bombardovanja Srbije. Možeš li ovu činjenicu pobiti? Sa druge strane tvoj partijski kolega Rajko Vasić, kom pristaje nadimak Gebels, kao Dodikov ministar informisanja strogo je vodio računa da srpski narod sa obe strane Drine dozna samo „istinu“ koju su mu NATO agresori plasirali preko „tvojih“ predajnika.

Ovde dolazimo do pitanja: zašto je Dodik upravo tebe odabrao kao „vojnika“ koji će silom realizovati njegove izdajničke interese? Odgovor je vrlo prost: zato što zna kakav si sociopata, kom ništa nije sveto i koji u teškim stradanjima samo vidi priliku za materijalizovanje svojih zločinačkih i bolesnih želja/nauma.

U stvari prednjim odgovorom objasnio sam javnosti i zbog čega te je Milorad Dodik pozicionirao na mjestu ministra unutrašnjih poslova. Ko može neizlječivog sociopatu postaviti na tako važnu funkciju?

I na ovo pitanje možemo jednostavno odgovoriti. Milorad Dodik u svojoj esenciji nije predsjednik Srpske, nego „kapo di tuti kapi“ brojnih kriminalnih organizacija i grupa koje djeluju unutar institucija Republike Srpske. Takvom mafijaškom vođi na mjestu ministra policije treba bolesnik i nečovjek poput tebe, kako bi među građanima provodio strahovladu, kako bi bezobzirno gušio svaki oblik građanskog bunta.

Nisi ti, dakle Dragane, na ovu funkciju postavljen zbog stručnih kompetencija i profesionalnih opredjeljenja, nego kao sredstvo ostvarivanja kriminalnih interesa svojih gospodara. Ili, bolje rečeno jednog „kapo di tuti kapi“!


Zna Dodik na šta je sve spreman „mračnjak“ poput tebe. Elem, zna to i narod, pa je razumljiv bukvalno paničan strah naših građana. Znači, cilj je postignut – strahovlada je uspostavljena, a organizovani kriminal neometano crpi i zadnje „crkavice“ od napaćenog i gladnog naroda. Zato je kreatura poput tebe postavljena za ministra policije.

Sad, kad sam prednje pojasnio mogu reći i zbog čega ti se ovako javno obraćam. Posmatram posljednjih mjeseci kakvim sve nezakonitim i nemoralnim sredstvima se služiš protiv mene. U odnosu na rat jedino se promijenilo ime tvog „dežurnog dželata“. Sad je to Dalibor Ivanić, još jedna ljudska i profesionalna mizerija!

I šta ste ti i Ivanić zamislili u svojim „skučenim mozgovima“? Vaš problem je što se u javnosti predstavljam kao zaposlenik MUP-a RS-e i, kao takav potičem građane da traže vladavinu prava, pravnu državu. Takvim istupima „pozivam“ i druge službenike da javno progovore o sprezi organizovanog kriminala i korupcije unutar institucija Srpske. To je „kapo di tuti kapi“ Miloradu Dodiku neprihvatljivo, pa je tebi i Ivaniću dao zadatak da me eliminišete iz ministarstva. Problem je što vam to nikako/godinama ne polazi za rukom.

No, postoji nešto šta Dodik i ti nikako da shvatite. Odavno sam naučio „lekciju“ kako se boriti protiv ovakvog režima. Davno sam shvatio da je to nemoguće sa pozicije inspektora policije, pa ma kako uspješan bio.

Zato danas djelujem politički, potpuno svjestan da je ovakvo stanje, ovakav kriminalni sistem, moguće mijenjati tek nakon svrgavanja režima Milorada Dodika. Bez toga apsurdno je baviti se pitanjima pozitivnih promjena.

Zato ja, Dragane moj, komuniciram sa građanima. Od građana tražim mandat, politički mandat da ne bi bilo kakve zabune, da očistim Srpsku od kriminalaca poput Dodika i sociopata poput tebe. Da, bio sam jasan: da Srpsku OČISTIM od šljama!

Znam kako izvesti ovaj nužni zadatak, imam hrabrosti za suočavanje sa najgorim kriminalcima kakve je ovaj prostor upamtio, a bogami i pozamašnog iskustva. Pitanje je samo žele li građani promjene? Ukoliko to iskreno žele, onda će mi i povjeriti mandat da se beskompromisno i sveobuhvatno obračunam sa lopužama i bitangama.

Za kraj, zbog tvoje skučene spoznaje, pojednostaviću razlog ovog obraćanja. Hoću da Dodiku i tebi poručim kako vas se ne bojim! Imam jasan cilj i samo me fizičkom likvidacijom možete spriječiti u mom naumu da se sa takvima obračunam. Pratim reakcije građana na ono šta javno radim i za šta se zalažem, tako da sam već danas siguran u to da ću od istih dobiti politički mandat. Kad se to dogodi tražite „mišije rupe“ u koje ćete se posakrivati!

Borislav Radovanović, 
još uvijek zaposlen u MUP RS

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.