среда, 28. септембар 2016.

Ima li kraja vređenju naše inteligencije?

Jeste li se ikad zapitali , da li se pred vasim očima dešava farsa i da li su stvari onakve kakvim se prikazuju? 

Imali smo prošli vikend farsu od referenduma, za idući vikend nam se sprema farsa od izbora, a u kontinuitetu gledamo farsu od prepucavanje ''knjaza Mile'' i ''Bakir paše'' .



Autor: Dragan Siđak, nosilac liste Ekološke partije RS-e

za odbornike Skupštine grada Prijedora.


Farsa je otišla daleko, u njoj sada učestvuje ceo narod, u prvoj samo ovaj naš ''ovoentitetski'', a u ovoj sto sledi učestvuju i ''ovi” i ''oni '' .

Neko je nekom (kao!?) uputio  poziv za saslušanje, zbog one prošlonedeljne farse, a pozvani je odmah pozvao svoje ''budžetske plaćenike'' da ga (kao!?) brane i protestvuju ispred BiH tužilastva, pa ih sada, (kao!?) moli da to ne rade, da nebi ugrozili svoju bezbednost .

Ima li kraja u tom vređanju naše inteligencije i sprdnje sa ovim opljackanim narodom, zaluđenim farsama pomoću medija sa državnom frekvencijom ?



A prava farsa tek sledi u nedelju na izborima! Na lokalnim izborima u Prijedoru se pojavljuje nominalno dvadeset i tri politička subjekta .

To ne bi bilo nimalo farsično, da polovinu tih ''političkih subjekata'' nisu kandidovale upravo dve najveće stranke, a njihov primer su i treća i četvrta sledile?

Postavlja se logično pitanje: zašto je to neko radio, zašto najveće stranke kandiduju druge političke subjekte da im budu ''protivnici'' u nečemu što žele isključivo za sebe ?

Odgovor na to pitanje glasi: Biracki odbori!

Ukoliko najveća stranka ima kandidovanih sedam lista, saobrazno tome ima i 27 puta 7, znaci 189, članova i isto toliko zamenika članova biračkih odbora. To je ukupno 378 članova na 129 biračkih odbora.

Iza nje ide druga po velicini sranka, pa i po broju članova birackih odbora i tako redom.

Prostom računicom da se videti da se farsa od izbora svodi sa 23 fiktivna na mnogo manji broj za izbore stvarno kandidovanih političkih subjekata. Ipak u farsi ćemo svi učestvovati. I ja koji sam se kandidovao i Vi koji ćete glasati.

Ja predvodim listu Ekološke partije Republike Srpske za odbornike grada Prijedora, koja, sem nas, nije nikog kandidovala, nijednog ''nezavisnog'' kandidata ili tzv. kolaliciju. Time poštujem principe i partije koju predstavljam, i parlamentarne demokratije uopšte.

Ali praksa je pokazala da nije bitno ko kako glasa, već ko broji glasove!

Poštovani prijatelji, ne dozvolite im da farsa zaživi i da vaš glas bude tek puki broj u kalkulacijama podela moći i uticaja. Kako je to bivalo decenijama unazad.

Vaš glas je Vaš glas, a time i Vaš direktan uticaj na institucije i društvo. Zato glasajte za ljude koji će dosita štititi Vaše interese i omogućiti da se Vaš glas čuje na pravom mestu i u pravo vreme!






Sprečite farsu i ne dozvolite im da i dalje budemo ''korisni idioti''!

Podržite nas, a mi ćemo Vaše i naše interese znati zaštiti .

 Sa nama ste načisto!



EKOLOŠKA PARTIJA 

REPUBLIKE SRPSKE

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.