четвртак, 1. септембар 2016.

INFORMER: Bakir Izetbegović spreman za RAT!


Današnji Informer, ponovo u top-tekstu, prenosi moju ocjenu koliko su "Zelene beretke" opasne po Republiku Srpsku i mir na Balnanu.


Lider SDA i bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović uveliko se sprema za rat sa Srbima u Republici Srpskoj. Ovo se vidi iz poverljive obaveštajne dokumentacije u koju je Informer imao uvid, a u kojoj se detaljno opisuju Izetbegovićevi ratni planovi.

Kako se navodi, šef SDA sa svojim saradnicima uveliko razrađuje strategiju za "finalni obračun sa Srbima" i već više od šest meseci tajno naoružava specijalne jedinice policije Muslimansko-hrvatske federacije.

Koliko je stvar ozbiljna, najrečitije govori činjenica da se Izetbegović prošle nedelje u Sarajevu otvoreno pohvalio zapadnim diplomatama brojem naoružanih specijalaca.

- Iako neki veruju da Vučić ne bi smeo da se meša i da zbog RS i Bosne rizikuje stabilnost i mir u Srbiji, obaveštajne procene kažu da Srbija sigurno ne bi ostala po strani i mirno gledala novu agresiju na Srbe. Strah od Srbije je trenutno garancija statusa kvo u BiH, međutim, pitanje je koliko će to trajati - kaže diplomata.

Prema njegovim rečima, ideja bošnjačkih ekstremista je da bezbednosnu situaciju u BiH radikalizuju u vreme spornog referenduma o Danu RS, koji je zakazan za 25. septembar, da izazovu incidente i sukobe koje bi iskoristili za "intervenciju" i pokušaj preuzimanja vlasti u Banjaluci.

Izvor: Informer





Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.