уторак, 5. децембар 2017.

Podnio sam krivičnu prijavu!


Sve koji su me mjesecima blokirali tzv. spamovanjem obavještavam se nadaju pozivima organa krivičnog gonjenja. Možda će tada shvatiti nisu „mudri“ kako su zamišljali.


Piše: Borislav Radovanović

Juče sam u PU Prijedor predao prijavu krivičnog djela protiv NN počinioca zbog počinjenja krivičnog djela „povreda slobode izražavanja misli“ iz člana 161. Krivičnog zakona RS.

Neke osobe misle da je opcije označavanja „neželjenog sadržaja“ ili „spamovanje“ moguće koristiti kako im volja. E pa nije tako! Pustio sam ih da preko tri mjeseca rade šta hoće, a samo kako bi ostavili što više tragova i dokaza počinjenja krivičnog djela. Da budem iskren nisam ranije podnio prijavu kako bi djelo bilo teže manifestovano.

Za neupućene ističem kako je za ovo krivično djelo predviđena zatvorska kazna, a obzirom da je protivpravno „spamovanje“ činjeno preko tri mjeseca (upornost počinioca), da je na stotine mojih objava označeno kao nepoželjan sadržaj, te da je time prouzrokovan niz blokada, za sve učinjeno pojedinci se ozbiljno mogu ponadati robiji.

Da sam protivpravno „spamovan“ dokaze mi je pružila upravo Fejsbuk mreža podrške. Konkretno, na svaki slučaj označavanja „neželjenog sadržaja“ uslijedila je obavijest kako su pregledali objavljeni sadržaj i da nisam prekršio pravila i standarde zajednice.

No, tim stvarima bavićemo se kad nadležni organi otkriju počinioce. I tu ima jedna „kvaka“ o kojoj želim obavijestiti počinioce. Ukoliko se nadaju političkoj zaštiti, ili da MUP neće težiti da otkrije počinioce, primjerak prijave proslijediću Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH. Ovakva ponašanja su u domenu njihovih nadležnosti, a posjeduju i potrebnu tehniku za otkrivanje počinilaca.


Dakle, sad radite šta vam drago, ali nećete dovijeka!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.