понедељак, 25. децембар 2017.

Reagovanje direktora „Frukta trejda“ Dušana Reljića na moje tekstove


Nakon nepune četiri godine od aktiviranja bloga, te 438 objavljenih tekstova i preko milion pregleda, napokon sam dobio prvi demanti ili zahtjev za ispravku neistinitih navoda.

Nemam se namjeru izvinjavati, a još manje uklanjati objavljne tekstove, kako to traži direktor „Frukta trejda“ Dušan Reljić, već njegovo obraćanje objavljujem samo kako bih u narednom tekstu mogao javno demontirati donje navode.

Akt Dušana Reljića prenosim u cijelosti i bez gramatičkih intervencija:


„FRUCTA TRADE

Predmet : Zahthev za ispravku neistinitih navoda

Poštovani,
Na Vašem blogu „Borislav Radovanović Blog“ u tri navrata objavili ste tekstove i to:
28.11.2017. godine pod naslovom „Ima li pravde za radnike KORT-a?“ i
07.12.2017. godine pod naslovom „KORT tužilaštvo“ i „KORT policija“
14.12.2017. godine pod naslovom „KORT policija protiv KORT robova“
U navedenim tekstovima iznijeli ste niz nesitinitih informacija koje se odnose na KORT market, FRUCTA-TRADE d.o.o. Derventa, vlasnika firme Dušana Reljića i pojedine zaposlene u ovom pravnom licu.
Sve informacije koje ste iznijeli kao autor tekstova, su neistinite i nanose štetu ugledu kako pravnog lica FRUCTA-TRADE d.o.o. Derventa, vlasnika firme kao fizičkog lica g. Reljić Dušana tako i zaposlenih imenovanih u posljednjem tekstu.
Informacije i navodi tekstova su prije svega neistiniti, i krajnje je neprofesionalan način na koji su prikupljane  i objavljivane informacije.
Radi se o informacijama dobijenim od nama poznatog izvora, bivše radnice KORT marketa gđe Ćurčija Biljane, koja je po našim saznanjima učinila niz povreda radne obaveze a vjerovatno i krivična djela obavljajući funkciju poslovođe marketa KORT u Kozarskoj Dubici.
Zbog toga smo i pokrenuli postupke pred nadležnim institucijama kako bismo zaštitili svoju imovinu i ugled, a nikako kako vi to navodite u svojim tekstovima da bismo izbjegli nekakvu svoju odgovornost.
Ukoliko ste htjeli pisati o ovoj temi, i javno kao autor i urednik navedenog bloga iznositi informacije i mišljenja, minimum očekivanja bi bio da ste se obratili i nama kao drugoj strani radi provjere dobijenih informacija. Čak i da niste htjeli da se obratite direktno nama, informacije ste mogli da provjerite sa bilo kojim radnikom zaposlenim u KORT marketu Kozarska Dubica ili bilo kojim radnikom zaposlenim u našem privrednom društvu, te biste utvrdili da se radi o čistim izmišljotinama i neistinitim navodima.
Takođe ste mogli u sredstvima informisanja (dnevnim listovima, internet portalima) saznati istinu o postupanjima Ćurčija Biljane i da ovo lice nije nanijelo štetu samo poslodavcu već da je uzimala novac i od zaposlenih radnika kako bi namirivala manjak robe i novca koje je nosila kući, primoravala neke od radnika da joj budu jemci za kredit, uzimala novac od lica koja su konkurisala za posao, za šta postoje validni dokazi koji su predati nadležnim organima.
Takođe ste uvidom u krivičnu prijavu i drugu dokumentaciju mogli utvrditi da se ne radi o kako navodite „„skalabudženim prijavama“ bez validnih dokaza...““ već upravo suprotno, da su prijave potkrijepljene po našem mišljenju mnoštvom dokaza, ali ćemo to prepustiti na odluku organima gonjenja.
Ovakvim postupanjem ste nam nanijeli i dalje nam nanosite štetu te Vam se s toga obraćamo u skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete Republike Srpske sa zahtjevom, kako bismo ublažili štetu uzrokovanu klevetničkim izražavanjem.
Kako tekstovi obiluju neistinitim informacijama, kao način za ublažavanje štete, pozivamo Vas da na istom blogu opozovete ranije tekstove i objavite izvinjenje.
Takođe Vas obavještavamo, da ćemo se za zaštitu svojih prava i nadoknadu već uzrokovane štete obratiti nadležnom sudu.
Ukoliko želite čuti i drugu stranu stojimo Vam na raspolaganju.
Napominjemo da se imenovana Ćurčija Biljana već obratila nadležnim organima (inspekcija rada) radi zaštite svojih prava, te da je vršena inspekcijska kontrola u dva navrata od strane Republičke inspekcije rada i to Odjeljenje Prijedor i Odjeljenje Doboj te da inspekcijski organi nisu utvrdili nikakve nepravilnosti u provedenim postupcima niti su bilo kojom radnjom poslodavca uskraćena ili ograničena prava imenovane iz radnog odnosa.

S poštovanjem!

Br: 704/17
Derventa, 14.12.2017. godine

                                                                          za/Reljić Dušan, direktor/“
                                                                          (potpis, pečat op.a.)


Kako navedoh dobijeni pismeni akt sam prekucao u izvornom obličju, tako da nisam odgovoran za eventualne nejasnoće, a još manje za sadržaj i gramatiku.

Ono šta ovde moram apostrofirati jeste činjenica da smo Biljana Ćurčija i ja (kao borac za zaštitu prava građana kom se ova žrtva obratila za pomoć) zahvalni „Frukta trejdu“ na ovom aktu koji direktno imputira odgovornost pravnog lica u krivičnim i parničnim postupcima koji će svakako uslijediti.

Žrtvama nezakonitosti i nepravdi, koje mi se obrate za pomoć, pomažem objelodanjivanjem njihovih stradanja, ali i u domenu stručne i pravne pomoći, na kakvu mogu računati i druge žrtve „KORT siledžija“.


U narednom tekstu gospodinu Dušanu Reljiću ću objasniti zbog čega neću ukloniti objavljene sadržaje i uputiti bilokakvo izvinjenje, ali i određene dimenzije događanja kakve će javnost svakako zanimati. 

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.