петак, 1. децембар 2017.

VIDIMO SE NA SUDU!


Ovi što po cio dan moje objave označavaju kao "nepoželjan sadržaj" trebalo bi da pročitaju Krivični zakon, a posebno član 161. “Povreda slobode izražavanja misli”.


Dakle, ako sam nekom objavom direktno povrijedio nečiji ugled, iznio klevetu ili laž, taj ima pravo prema standardima Fejsbuka označiti to kao "nepoželjan sadržaj".

Međutim, kad to neko čini mjesecima i stotine mojih objava, kakve sa njim nemaju nikakve veze, spamuje trebalo bi da zna kako time povređuje moje pravo na izražavanje misli, odnosno da čini krivično djelo.

To da ne kršim pravila Fejsubk zajednice dokazuju i poruke kakve redovno dobijam nakon što “prigovorim” na spamovanje, a koje glase:

“Još jednom vam zahvaljujemo što ste nas obavijestili o ovoj objavi. Ponovo smo je pregledali i zaključili da ne krši naše Standarde zajednice pa smo vratili vašu objavu. Ispričavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo što ste nam se javili kako bismo ispravili pogrešku.”

Ovo je ključni dokaz da oni što me spamuju zloupotrebljavaju opciju označavanja “nepoželjnog sadržaja”. Dakle, da čine krivično djelo!

To što neko takve stvari čini preko lažnog profila nije prepreka da vještaci otkriju njegov pravi identitet, pa da ga tužilaštvo tereti za ovo krivično djelo.

Ukoliko to neko čini po nalogu nekog lidera stranke ili pokreta, onda i njegov nalogodavac odgovara krivično. Neki ljudi su se očito zaigrali i evo preko dva mjeseca me spamuju. Misle da se tek tako mogu poigravati sa nečijim mišljenjem, odnosno uskraćivati pravo na slobodu iznošenja misli.

Da to nije tako shvatiće kad ih izvedu na sud, a vjerujte da neće izbjeći sankcije.

Sljedeće sedmice podnosim krivičnu prijavu protiv NN lica za pomenuto krivično djelo. Pošto prijavu moram podnijeti policiji Srpske, to ne znači da neću istu proslijediti ministru Mektiću, SIPA i OSA, te od njih zatražiti pomoć u otkrivanju počinilaca. Tu posebno računam na Obavještajnu agenciju koja se ovakvim stvarima bavi po službenoj dužnosti.

U tom smislu teško da će se moći sakriti svi koji su učestvovali u ovome čemu sam izložen mjesecima. U stvari nisam žurio sa prijavom kako bi počinioci ostavili što više tragova, te kako bi krivično djelo bilo teže.

Za kraj vidim da su se i neki moji bivši/lažni prijatelji počeli služiti ovakvim neprimjerenim radnjama. No, za svaku radnju ima sankcija, a ovde je propisana čak zatvorska kazna do godinu zatvora.

Dakle, gospodo, samo vi nastavite sa ovim šta činite, ali se nadajte i da će vam policija pokucati na vrata. Onda ćete shvatiti/naučiti šta se smije, a šta ne smije.


VIDIMO SE NA SUDU!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.