петак, 27. април 2018.

Policija prijeti „PRAVDI ZA DAVIDA“???



Ovim putem već na prve naznake sumnji da pojedinci iz policije ugrožavaju ili pokušavaju uticati na članove grupe „PRAVDA ZA DAVIDA“ javno pozivamo sve svoje saborce i građane da nam se jave radi pružanja potrebne zaštite. Niko nije moćniji od „PRAVDE ZA DAVIDA“!



Piše: Borislav Radovanović

Unutar grupe „PRAVDA ZA DAVIDA“ imamo vrlo razvijenu međusobnu kominikaciju i razmjenu informacija. Na tome se zasniva naša moć, naše djelovanje. Upravo kompaktnom saradnjom, razmjenom informacija, međusobnim povjerenjem i ino uspjeli smo bukvalno razoriti sve manipulacije pojedinih moćnika oko stradanja našeg Davida.

Zato naše zajedničko djelovanje vremenom postaje ste veći problem pojedinih SAUČESNIKA U DAVIDOVOM UBISTVU iz struktura policije. Upravo zato smo spremni za bilokakve njihove pokušaje zloupotreba ovlaštenja, prijetnji ili ugrožavanja. Zato reagujemo već na prve sumnje da policija ugrožava naše članove.

Dakle, sve deklarisane članove grupe, simpatizere i građane pozivamo da nam se slobodno jave i kažu šta se događa. Nebitno je da li će se javiti Davoru Dragičeviću ili nekom od naših već poznatih aktivista grupe, šta uključuje i autora teksta, - važno je samo da dojave bilokakva ugrožavanja ili protivpravnosti.

Prvo šta naši članovi i simpatizeri moraju znati jeste da određeni pojedinci NISU MOĆNIJI od policije i za svaku zloupotrebu položaja mogu slobodno računati da će biti uhapšeni čim prijavimo nezakonito ponašanje. Drugo, „PRAVDA ZA DAVIDA“ već ima razrađene mehanizme komunikacije sa najvišim institucijama Republike Srpske i već se zna da sa te strane možemo računati na podršku. 

Eto objavljeno je da će Davor direktno obratiti se poslanicima našeg najvišeg političko-zakonodavnog tijela - Narodne skupštine RS, nakon čega slijedi parlamentarna rasprava o stradanju našeg Davida i stanju bezbjednosti uopšte.  Kakvu moćnu medijsku podršku imamo ovog trenutka iluzorno je i pominjati.

Treće, a u stvari najvažnije, već smo demonstrirali sopstvenu moć. Nije nikakav problem da za par dana organizujemo protestno okupljanje, čak i veće od onog po kom smo postali prepoznatljivi evropskoj javnosti. Normalno, i da javno zatražimo odgovornost ma kog pojedinca u policiji, tužilaštvu i drugim institucijama. Da „na licu mjesta“ provjerimo je li neko moćniji od „PRAVDE ZA DAVIDA“.

Znači, svi deklarisani članovi i simpatizeri „PRAVDE ZA DAVIDA“ trebaju znati kako bez ikakve opasnosti mogu nastaviti sa aktivnim djelovanjem na način kako su to i do sada činili. Ovde reagujemo već na prve naznake sumnje da se vrši nekakvo protivpravno ponašanje prema članovima grupe, a šta ćemo vrlo brzo konkretno istražiti i problematizovati pred institucijama. Nikom, apsolutno nikom, nećemo dozvoliti da utiče na naše djelovanje, na naše jedinstvo, na našu slobodu.


PRAVDA ZA DAVIDA – PRAVDA ZA SVE NAS!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.