понедељак, 30. април 2018.

„PRAVDA ZA DAVIDA“: Obavještenje PU Banja Luka



Već na prva saznanja kako naši aktivisti, posebice oni mladi, određene radnje policije  doživljavaju kao uznemirujuće ostvaren je kontakt sa PU Banja Luka. Sa strane odgovornih lica ove uprave data su određena obavještenja kakva ovde parafrazirano prenosimo i važna su za sve članove „PRAVDE ZA DAVIDA“ i građane koji dolaze na naša okupljanja.



Opštepoznato je da na našim skupovima nije zabilježen niti jedan jedini incident. I to je u PU Banja Luka odlično prepoznato, tako da su službene aktivnosti primarno usmjerene na otklanjanje eventualnih spoljnih ugrožavanja. To se može jasno vidjeti po distanci koju policajci drže spram okupljenih građana, te da su najviše raspoređeni na pristupnim lokalitetima.

Moramo shvatiti kako obezbjeđenja ovakvih okupljanja za policiju nisu nimalo jednostavna. Ukoliko nastupe sa snagama adekvatnim veličini skupa biće „optuženi“ da zastrašuju građane. Sa druge strane ukoliko biloko ugrozi okupljene građane sva odgovornost biće „svaljena“ na policiju i to zaista traži poseban način djelovanja.

Policija uvijek mora kalkulisati sa opasnosnošću da nekakve psihopate, kriminalci ili asocijalna lica, iz samo njima znanih razloga, ugroze okupljene. Posebnu opasnost nosi to što ovde bukvalno imamo „porodična okupljanja“ sa velikim brojem malene djece i tinejdžera, i to iz cijele zemlje, gdje je posljednje šta nam treba jeste da neka luda dođe i proizvede incident.

Pored toga valja nam znati kako svojim aktivnostima sve više iritiramo brojne moćnike i moćne kriminalne strukture. Od takvih realno možemo očekivati da pošalju svoje „vojnike“ u cilju zastrašivanja i proizvođenja incidenata. Iznimno je važno da policija takve blagovremeno uoči i onemogući im ulazak u prostor okupljanja.

Da bi adekvatno odreagovala policija mora one sumnjive (poznate i nepoznate) legitimisati, pregledati, provjeriti kroz evidencije i slično. Svako ko je izložen takvim radnjama treba shvatiti kako se preduzimaju u cilju naše zaštite, a nikako protiv okupljanja. Da PU Banja Luka teži spriječiti dalja okupljanja davno bi potegla pitanja potrebnih odobrenja i slično. Niz konkretnih pokazatelja potvrđuje navode odgovornih lica PU Banja Luka da prema ovim i ovakvim okupljanjima građana ispoljavaju poseban senzibilitet.

Iz ove uprave poručuju da građani slobodno dođu i prijave neprimjerena ili neprofesionalna ponašanja pojednih policijskih službenika, te da će svaka prijava biti istražena od za to nadležnih službi. Ističu kako su policajcima još na samom početku naših okupljanja dali posebna uputstva o tome kako djelovati i da budno prate rad na terenu, a samo kako bi se izbjeglo bilokakvo nepovjerenje u rad policije. Cilj PU Banja Luka je da građani imaju puno povjerenje prema njihovim policajcima i svijest da su tu samo kako bi ih zaštitili.

Da ne bi bilo kakve zabune: sa PU Banja Luka kontaktirano je samo oko naših okupljanja i sigurnosti aktivista, dok se eventualnim problemima u domenu istražnih radnji i drugih dešavanja nismo bavili. To naprosto nije u nadležnosti PU Banja Luka, a ne tiče se ni onoga na šta su naši članovi ukazivali.

Znači, na nama je da okupljanja nastavimo kao i do sada – MIRNO I DOSTOJANSTVENO, a policija je tu samo u funkciji naše zaštite. To što mi iskazujemo opravdano nepovjerenje prema pojedincima iz policijskih struktura, i gdje smo svakog poimenično prozvali, nije razlog za opšte nepovjerenje prema policiji, a ponajmanje prema djevojkama i momcima koji svakodnevno revnosno obavljaju svoj posao. Kojekakvim psihopatama, huliganima, kriminalcima (npr. džeparima) ovakvi skupovi su uvijek zanimljivi, a to što ih kontinuirano nema – vjerojatno je rezultat rada policije.

„PRAVDA ZA DAVIDA“

1 коментар:

  1. Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija je promijenila moj život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak u ravnoteži. Ritual Dralaba je odlično funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas opet ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s Dralabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena opet vole . , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

    ОдговориИзбриши

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.