недеља, 20. август 2017.

Lukačov „kadija“ Mile-Mima Dobrijević



 
Ministar Dragan Lukač teško kriminalizuje strukture policije i to dokazuje činjenica da je osvjedočeno korumpiranu bitangu Milu-Mimu Dobrijevića postavio na poziciju pomoćnika načelnika PU Prijedor. Zatim je Dobrijevića ovlastio za disciplinskog tužioca u postupku koji treba rezultirati mojim otkazom. Nakon 22 godine časne službe!


Piše: Borislav Radovanović

Ko je u stvari Mile Dobrijević, aktuelni pomoćnik (pomaže u čemu?) načelnika PU Prijedor Dalibora Ivanića? Široj javnosti je ovaj „vrli kadar“ policije nepoznat i to ovim tekstom namjeravam promijeniti. Trebaju građani znati kakve korumpirane barabe plaćaju!

Mogao bih o kriminalu i korupciji Mile-Mime Dobrijevića pisati danima, no zbog ograničenosti teksta posvetiću se samo esencijalnim pitanjima. Time ću ujedno objasniti i kako sam zapao u nemilost SNSD-ovih ministara i drugih policijskih kadrova.

Prije punih deset godina u Prijedoru je došlo do eskalacije kriminala u domenu zelenašenja, iznuda, reketa... Što je najgore i pojedini policijski „kadrovi“ bili su aktivno uključeni u ovaj organizovani kriminal. Opštepoznato je da je zbog zelenašenja u Prijedoru desetak građana počinilo samoubistva, da je na stotine građana godinama držano u bukvalno ropskom odnosu, da su ovim kriminalom zarađene desetine miliona maraka.

Kao profesionalac sve to više nisam mogao gledati i kontaktirao sam kolege iz Uprave kriminalističke policije, tačnije tadašnje Jedinice za posebne istrage. Ubrzo sam shvatio da i u Jedinici imaju saznanja o spornim prijedorskim dešavanjima, pa čak i više od mene. Primjera radi znali su podosta o uključenosti istih tih policijskih „kadrova“ oko prometovanja drogom.

Jedinica za posebne istrage obratila se tadašnjem direktoru Urošu Peni i načelniku krim. policije Gojku Vasiću i ovaj „dvojac miševa“ naređuje istragu. Moj zadatak bio je da na terenu kontaktiram oštećene, da prikupim polazna saznanja i da OBEZBIJEDIM SVJEDOKE. Vrlo brzo sam našao čak desetak svjedoka/žrtava zelenašenja, koji su inspektorima Jedinice dali izjave, te predali materijalne dokaze. Posao je krenuo odlično.

Elem, nakon par mjeseci dešava se da osumnjičeni doznaju za spornu istragu i tada počinje haos. Istovremeno sam napadnut i od zelenaša i od svojih „kolega“ ogrezlih u kriminalu. Da bi spriječili ovu istragu moji šefovi išli su čak dotle da me upućuju na sumnjive „noćne zadatke“ u Kozarac. Iako sam prijavio da mi je u Kozarcu bila pripremljena likvidacija MUP nikada nije to istražio. Zašto bi i istraživali kad je kompletan vrh policije znao da trebam biti likvidiran? Istovremeno Specijalno tužilaštvo je u jednom predmetu "izgubilo" izjavu o pokušaju moje likvidacije. Strašno!

No, ovde je ključno pitanje kako zelenaši, i civilni i uniformisani, doznaju da su pod istragom? Kokretno se dogodilo da je jedna žrtva teškog slučaja zelenašenja i to od strane glavne mete istrage (najvećeg lokalnog zelenaša) krenula u Banjaluku radi dogovorenog svjedočenja. I tokom vožnje ovaj svjedok poziva svog poznanika Milu-Mimu Dobrijevića, koji je tada bio istražitelj u Specijalnom tužilaštvu, i ispriča mu šta se događa.

Zamislite samo, istražitelj Specijalnog tužilaštva kaže svjedoku Jedinice za posebne istrage MUP-a da ne svjedoči o tome kako je zelenašima platio preko 100 0000 maraka kamata jer bi mu se to „moglo obiti o glavu“! Mile Dobrijević je to rekao svjedoku, nakon čega je ovaj bukvalno pobjegao iz Prijedora. Mnogo kasnije je pronađen i u svojoj izjavi je potvrdio moje navode.

I da je to kraj Dobrijevićevih manipulacija. Upravo današnji Lukačov „kadar“ Dobrijević zelenašima prenosi da su pod istragom! Uplašio se da će istragom biti razotkrivene i njegove koruptivne radnje i samo zato je sprečavao njeno dalje odvijanje. Nakon toga „uniformisani zelenaši“ traže spas i dobijaju ga od tadašnje alfe i omege MUP-a i Dodikove „desne ruke“ – Miloša Čubrilovića – Čubrija lično. Kad se Čubrilović pojavio kao „zaštita“ Uroš Pena i Gojko Vasić su se pravili blesavi i tvrdili kako oni u to nisu umiješani. Znači, iako sam radio po njihovom ličnom naređenju Pena i Vasić su me se „odrekli“ i prepustili me „sudbini“.

Iako sam se nalazio u užasnoj situaciji, gdje je dovoljno reći da sam u kratkom periodu bio izložen dva pokušaja likvidacije, odlučio sam se na borbu koja traje evo punu deceniju. No, ključno pitanje jeste: zašto Mile-Mima Dobrijević osumnjičenima prenosi informacije i time produkuje haos?

Odgovor je vrlo „zanimljiv“. Konkretno, dok je Dobrijević bio načelnik prijedorske krim. policije izveo sam jednu akciju hapšenja lokalnog zelenaša od koje se „zatresao“ kompletan zelenaški milje. Prepali su se mnogi, a posebno najpoznatiji prijedorski zelenaš. Ovaj „lik“ se poprilično uplašio da će policija otvoriti predmet u kom je jedna njegova žrtva počinila samoubistvo. Da bi izbjegao progon načelnika Dobrijevića je podmitio sa 30 000 maraka!

Upravo je tih 30 000 maraka interesantan pokazatelj kako to funkcioniše u zelenaškom svijetu. Svojoj žrtvi zelenaš je pozajmio 50 000 maraka uz dogovor da mu ovaj vrati 80 000. Kad je žrtva počinila samoubistvo zelenaš je od porodice iznudio svih 80 000 maraka, pa proizilazi da je Dobrijeviću dao samo „kamatu“. Uzeo je Dobrijević tih 30 000 i otkupio stan, kupio automobil (i to krivotvorenen) i u svom stilu se provodio po kafanama, a bez iole svijesti da troši „krvav“ novac – čovjek se ubio!

I danas taj isti Dobrijević je „kadija“ koji treba da ishoduje moj otkaz. Preko 22 godine sam časno i predano radio policijski posao, a o uspjesima da i ne govorim. I danas čekam otkaz. Zašto? Pa upravo zato što ovakav kakav jesam ne odgovaram teško kriminalizovanom vrhu policije! Sve drugo su tek puste priče.

Za kraj javno pozivam Uroša Penu i Gojka Vasića da moje navode demantuju. Pozivam i bivšeg Glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka Vitomira Soldata da kaže jesu li Pena i Vasić mjesecima odbijali da se sastanu sa njim i dogovore kako okončati ovu istragu. Pozivam i ministra Dragana Lukača da javno kaže zbog čega ovako brutalno gazi moja prava i pokušava da me izbaci iz MUP-a. Jeste da sam ga medijski gadno isprozivao, ali neka demantuje bar jedan moj navod. Milu-Mimu Dobrijevića ne pozivam ništa jer takav šljam u principu ignorišem!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.