четвртак, 24. август 2017.

Potpisujem peticiju ReStart-a Srpske



 
Načelno podržavam sve vidove građanskih inicijativa ograničavanja nenarodne vlasti Srpske i BiH, pa time i potpisivanje peticije koju ovih dana realizuje udruženje ReStart Srpske.


Piše: Borislav Radovanović

Nisam siguran da li ću fizički biti u mogućnosti potpisati ovu peticiju, ali apelujem na sve one koji to mogu da i učine. No, pitanje je zbog čega možda neću biti u prilici potpisati peticiju iako bih to želio učiniti?

Udruženje ReStart Srpske, baš kao i moj Pokret „TREĆI BLOK“, tavori sa osnovnim problemom – kako realizovati svoje zamisli bez ikakvih finansijskih sredstava. I ReStart i TREĆI BLOK, baš kao i druga slična udruženja nemaju na raspolaganju nikakva sredstva i sve svoje ideje materijalizuju u vrlo nezavidnim uslovima.

To je činjenica kakvu građani i javnost moraju znati. Politički aktivisti poput mlađahnih Blagića ili Tomića djeluju i postižu određene rezultate, a u kakvim okolnostima to uspijevaju stvarno treba javnosti neprekidno ponavljati. Svako zna realizovati projekte za kakve je obezbijedio finansije, no kad to činite bez „prebijene pare“ vaš uspjeh je daleko veći.

Da ne bi bilo kakve zabune: ovim oglašavanjem ne želim tražiti nikakve donacije ili pomoć (iako bi dobrodošla). Želim građane pozvati da svojim potpisom, prisustvom na protestima ili drugim manifestacijama PODRŽE aktivnosti pomenutih i drugih pokreta. Prosto, većina ovih projekata je u funkciji opšteg dobra i valjda bi građani trebali i deklarativno pokazati da su zainteresovani za svoje lične i opšte interese.

Znači, taj nekakav potpis ili prisustvo na skupu aktivistima daje politički mandat za promjene koje traže na planu opštih interesa. Masovnost je najjači politički argument! U tom smislu građani Srpske bi se trebali probuditi iz letargije u kakvu su odavno zapali. Ukoliko oni sami neće proizvoditi pozitivne promjene, zamišljati da će to umjesto njih učiniti neko drugi je krajnja budalaština.

Ima u Srpskoj i ideja i entuzijazma, pa čak i sposobnosti da se djeluje u krajnje neprihvatljivim uslovima, a jedino čega nedostaje jeste šira podrška građana. Ukoliko žele bolju sadašnjost i budućnost naši građani se moraju aktivirati bar u onom minimalnom obličju – javnom podrškom dobrim idejama i akcijama. I to masovnom podrškom.

Za kraj želim apostrofirati da ću svakako nastojati potpisati ovu peticiju, ali se još više nadam da će ova akcija privući entuzijaste iz gradova diljem Srpske, koji će omogućiti njenu što širu realizaciju. Zato pozivam građane da se ovoj akciji pridruže u maksimalno mogućoj mjeri. Pobogu, pa interes svih nas jeste ograničavanje rastrošnosti ove vlasti!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.