субота, 11. јул 2015.

PREMIJER VUČIĆ NAPADNUT U REPUBLICI SRPSKOJ


Možda zvuči zaprepaščujuće, ali Predsjednik Vlade Republike Srbije napadnut je na teritoriji Republike Srpske.

Odavno ukazujem na ugroženost Republike Srpske od narastajućeg muslimanskog ekstremizma, a posebno u kontekstu nesposobnosti naše policije da se adekvatno suprostavi ovoj opasnoj pojavi! Kada vrh srpske policije nazovem "trustom mozgova", onda protiv mene vode disciplinske postupke, ali bez bilokakve analize stanja.

I na ovu aktuelnu bruku naše policije ministar Dragan Lukač javno izgovara kako se "sve dobro završilo". Misli valjda da je dobro što su napadnute najviše delegacije dvije nama prijateljske države, Srbije i Slovenije, Valjda je dobro što je premijeru Vučiću razbijena glava, a predsjednik Pahor je zadobio povredu ruke.

Ministra čekaju odgovori na brojna pitanja: kako su nasilni napadači uopšte došli u poziciju da priđu delegacijama, kako je moguće da delegacije spasavaju žive glave u paničnom bijegu, kakvo je to operativno, fizičko i tehničko obezbjeđenje postavljeno, a rezultiralo je ovakvom brukom.

To što ministar Lukač predstavlja kao "dobro" možete pogledati na video snimku koji predstavljam:



Upravo slušam saopštenje predsjednika Milorada Dodika, koji ovaj napad predstavlja kao "napad na srpski narod". I tu moram ponoviti kako je napad počinjen na teritoriji Republike Srpske, na skupu koji je obezbjeđivala policija Republike Srpske, te da je ovim događajem definitivno i po ko zna koji put demonstrirana nesposobnost naše policije da se suprostavi sve većim izazovima. To su naprosto činjenice kakve ne možemo zanemariti!

Premijer Alaksandar Vučić, nakon paničnog bježanja sa samog poprišta napada, najbližim putem pobjegao je u Republiku Srbiju. Da ne bi bilo kakve zabune, panično je bježao sa teritorije Republike Srpske!

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.