среда, 22. јул 2015.

TEKST INFORMERA

INFORMER 19. 07. 2015. 

DRAMATIČNO OTKRIĆE Bakir je vođa radikalnih islamista!

Ratni koledž SAD tvrdi da je Bakir Izetbegović povezan s Muslimanskom braćom, iz koje su nastali Al Kaida i ISIS. Pomogao je i gradnju Džamije kralja Fahda u Sarajevu, poznate kao centra radikalnih vehabija


AP/Photo
SUMNJIV Bakir Izetbegović nije hteo da komentariše optužbe Amerikanaca

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, jedan je od vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u toj državi, tvrde američki istraživači!

LIDER ESTREMISTA
Bakir je lider fundamentalnog ekstremizma i jasno je da je s Muslimanskom braćom organizovao napad na Vučića u Srebrenici
Darko Trifunović, Fakultet bezbednosti

Američka NVO Ratni koledž SAD u izveštaju "Islamizam i bezbednost u BiH" navodi da je Izetbegović povezan s Muslimanskom braćom, organizacijom iz koje su kasnije nastali Al Kaida i ISIS. Čak se sumnja da je omogućio iranskim špijunima da uđu u BiH i tako podržao terorističke akcije. (?!)


Krijumčarenje oružja

U izveštaju ove organizacije navodi se da je Izetbegović godinama u vezi s radikalnim islamistima.
Posle rata, od 1999. do 2003, Bakir je bio u Upravnom odboru humanitarne islamske organizacije Merhamet. Kao i ostale slične fondacije, Merhamet je bila paravan za krijumčarenje oružja u BiH tokom rata. Nemoguće je da Bakir, kao asistent predsednika Alije Izetbegovića, nije bio upoznat s ovim aktivnostima, kao što nije mogao da ne zna za dovođenje mudžahedina u BiH, piše u dokumentu, gde se dodaje da je sarađivao i s vehabijama.

Učestvovao je u izgradnji Džamije kralja Fahda, omogućivši da se zemljište na kojem je sagrađena pokloni Saudijcima iako je pripadala Srbima. Ta džamija je poznata kao centar vehabijskog uticaja i moći u BiH. Osim toga, veze Bakira i iranskih zvaničnika su kontroverzne, pogotovo što su neki od njih povezivani s islamskim teroristima. U proleće 2013. Bakir se usprotivio izbacivanju iranskih diplomata za koje se ispostavilo da imaju veze s vehabijskim vođom u Gornjoj Maoči. Iako nije utvrđen kontakt Izetbegovića s njima, mnogi su se pitali da li je otvorio vrata špijunima i terorističkim operacijama, navodi se u izveštaju.

Bakir Izetbegović nije se javljao na naše pozive niti je odgovarao na poruke. Profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović, s druge strane, kaže da izveštaj Ratnog koledža SAD za 2015. pokazuje da je Izetbegović "glavni čovek fundamentalnog ekstremizma u regionu".

- Jasno je i da je s članovima Muslimanskog bratstva organizovao napad na Vučića u Srebrenici. Iza svega stoji i Zapad, koji pokušava da sa sebe skine metu terorista i prebaci je na Jugoistočnu Evropu. Zato su Britanci gurali rezoluciju o Srebrenici i zato je Vučić napadnut - ističe Trifunović.
Odavno poznato

Borislav Radovanović, kriminolog iz Republike Srpske, ocenjuje da je odavno poznato da Izetbegović ima veze s radikalnim islamistima.


- Bakir još od rata sarađuje s njima. Pre dve godine je imao i zvanični sastanak sa članovima Muslimanskog bratstva. Cilj Zapada je da preko ekstremista izazove destabilizaciju Balkana, a to uviđa i Izetbegović. Inače, geopolitički projekat "zelene transverzale", odnosno povezivanja muslimanskih zemalja, svakako uključuje i BiH - zaključuje Radovanović. 

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.