понедељак, 9. октобар 2017.

Luki Petroviću (SNSD): Hoćete rat – PRIHVATAMO!


Nakon višestrukih krajnje neetičkih napada preko društvenih mreža na političke neistomišljenike upozoravamo Luku Petrovića, Generalnog sekretara SNSD-a, da smo spremni na informaciono ratovanje upravo primjenom njegovog „oružja“.



Piše: Borislav Radovanović

Više nema nikakvih dilema po pitanju na šta je sve režim Milorada Dodika spreman, a samo kako bi od građana sakrili istinu o hegemoniji kakvu realno provode nad građanima. O tome najbolje svjedoče aktuelni istovremeni napadi na političke neistomišljenike.

Naime, istovremeno smo napadu izvrgnuti kolega bloger Slobodan Vasković, udruženje „ReStart Srpske“, moja malenkost (autor teksta), te više pojedinaca inače aktivnih na društvenim mrežama (posebno iz mog "Trećeg Bloka"). To šta se dešava slobodno možemo okvalifikovati kao organizovani napad obzirom na istovremenost, metodološku sličnost, medijski uticaj napadnutih, a posebice okolnosti zbog kakvih je napad počinjen.

Nakon protivpravne zloupotrebe policije prema Narodnoj skupštini reagovali su mnogi društveni akteri, pa tako i prednje pomenuti kakvi ovom režimu postaju sve veći teret. Promovisanje istine o institucionalnom nasilju režima svakako je razlog eliminisanja iz javnog života pojedinaca koji su se na tom planu posebno isticali.

Kada uobzirimo činjenicu da blog Slobodana Vaskovića ima ukupnu posjećenost veličine više desetina miliona osoba, onda je sasvim razumljivo da SNSD, kao ključni akter napada na parlament, nastoji iz medijskog života eliminisati Vaskovićeve tekstove kakvi kontinuirano razobličavaju sporna dešavanja u parlamentu i druge zloupotrebe vlasti..

Sa druge strane udruženje „ReStart Srpske“ pokazalo se kao vrlo moćan subjekt u domenu društvenih mreža, koji se nedvosmisleno suprotstavio nasrtajima na ustavno-političko uređenje Srpske. Pritom je režim uobzirio činjenicu da je ovo udruženje trenutno primarni nosilac građanskog aktivizma u vidu protesta, pa je napad na njih sasvim očekivan.


Istovremeni organizovani napad na mene uslijedio je takođe iz vrlo pragmatičnih razloga. Koristeći svoja stručna znanja u domenu policijskih ovlaštenja prvi sam demaskirao ukupna dešavanja u našem parlamentu i to javnosti objelodanio. I režim je napao moje najjače instrumente širenja istine – Fejsbuk profil i blog.

Kako bih objasnio režimske marifetluke navešću nekoliko činjenica. Prvi režimski napad na moj FB profil dogodio se tokom lokalnih izbora 2016. godine, kada mi je trajno srušen profil, a samo zbog komentara postavljanih na predizborne stranice SNSD-a kakvi im u političkom smislu nisu odgovarali. Jednostavo je veći broj članova SNSD-a upotrijebio opciju „prijavi objavu“ ili "spanovanje" i to je produkovalo trajnim rušenjem profila.

U ovom slučaju, kako su mi to objasnili relevantni stručnjaci, režimski botovi, na moje objave unutar 50-ak FB grupa sa uveliko preko 300 000 članova, koristili su opciju označavanja „prijavi objavu“. Niti jednim činom nisam kršio opšta pravila društvenih mreža, a ovakvo označavanje činjeno je samo kako bi se onemogućilo moje djelovanje na tom obimu. I to je uglavnom činjeno sa lažnih profila.

Tokom prve sedmodnevne blokade kreirao sam rezervni profil, a samo kako bih mogao neometano dijeliti tekstove sa bloga. No, tad je uslijedio istovremeni napad na oba profila i trenutno mi je ponovo postavljeno sedmodnevno ograničenje.

I SNSD-ovi botovi sa lažnih profila mogu ovako eliminisati političke neistomišljenike koliko god im drago. Samo, da li je to politički korektno? Svakako da nije! Kako se boriti protiv takvih nemoralnih postupaka? Identičnim metodama!

Znači, ovim tekstom javno poručujem generalnom sekretaru SNSD-a, kao akteru koji svakako snosi odgovornost za ovakve postupke, da i mi znamo praviti lažne profile i prijavljivati svaku njegovu objavu kao „prijavi objavu“. Ja lično ću to činiti sa stvarnog profila jer mi se naprosto njegove objave ne dopadaju.

Primjera radi, kako su mi to objasnili stručnjaci, dovoljno je otići na FB stranice ili grupe gdje Luka Petrović objavljuje sadržaje (npr: https://www.facebook.com/snsd.luka.petrovic/ ), te svaku na svaku njegovu objavu koristiti opciju "prijavi objavu" (vidi naslovni foto). I uslijedeće blokada baš kakva je kod mene proizvedena. Istim "oružjem"!

Ovom prilikom upozoravam Luku Petrovića ko će biti prva meta našeg napada, a poslije toga ćemo objavljivati spiskove na sedmičnom nivou, pa čak i na dnevnom ako treba, koje osobe ćemo trajno blokirati. Znamo da je Rajko Vasić, inače poznat po gebelsovskim metodama, idejni kreator ovakvih političkih poteza, no, neka sekretar Petrović to sa njim riješi unutar stranke.

Luka Petrović ima „vojsku“ od preko 100 000 članova SNSD, a na drugoj strani dovoljno je nas nekoliko desetina da mu se adekvatno suprotstavimo. Znači da je Petrović odabrao vrlo loš oblik „političke borbe“ ili eliminacije političkih neistomišljenika. Sa te pozicije sasvim jasno poručujemo i njemu i njegovim poslušnicima: nastavite ovako, ali nećete još dugo!


Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.