петак, 6. октобар 2017.

Završavam knjigu od Dodiku


Nakon vijesti o objavljivanju knjige „Pobjeda Srpske“, zvaničnog predsjednikovog biografa Milana Ljepojevića, shvatio sam kako godinama djelujem kao Dodikovov „neformalni biograf“. U preko stotinu objavljenih tekstova suštinski sam već stvorio sadržaj, koji sad samo treba tehnički srediti i objaviti.


Piše: Borislav Radovanović

To da Milorad Dodik ne štedi narodne pare na promociju vlastitog „lika i djela“ manje-više je opštepoznato. Tako stvara pretpostavke da i u budućnosti ostane upamćen baš kako to njemu odgovara, a da ne govorimo kako medije koristi zarad trenutnog očuvanja vlasti i manipulisanja kolektivnom sviješću.

Građane Republike Srpske ovakvi projekti koštaju milione maraka, no sudeći po izbornoj volji većini je važnija prezentacija „Vožda“ od izgradnje vrtića, fabrika, vodovoda...

Sjetimo se samo Stefana Karganovića koji je preko projekta „Istorijski projekat Srebrenica“ budžet oštetio za 1,9 miliona maraka, za koji je čak krivično procesuiran. I to samo u ovom kvaziprojektu. Gdje su tek drugi Dodikovi „biografi“?


Možda je bolje da pomenem „neimara“ Emira Kusturicu, koji je Dodiku podigao „spomenik“ (Andrićgrad) vrijedan desetine miliona maraka. Teško da ćemo ikada doznati istinu o tome koliko našeg novca je završilo u Kustinim džepovima.

Na red dolazi i zvanični Dodikov biograf Milan Ljepojević i njegova ranija knjiga „Dodik čuvar Srpske“. Koliko je ovo spinovanje i mantranje koštalo naše građane možemo samo naslućivati, a da ne govorimo o njegovim „sabranim djelima“.

No, tema ovog teksta nisu Dodikovi brojni „biografi“ i desetine miliona za koje su oštetili i narod i društvo. Ovde želim istaći činjenicu da postoji i Dodikova „mračna strana“ kakva se nastoji od javnosti sakriti.

Milorad Dodik je zasigurno najveći srpski izdajnik, prevarant, profiter, lopov i lažov! I ja o tome godinama kontinuirano pišem. Razobličavam sve njegove laži, njegovu izdaju, enorman kriminal, devastiranje naroda i Republike Srpske. O tome sam u zadnje tri godine napisao preko stotinu tekstova, kolumni, analiza i što kakvih pisanih akata.

Dakle, sadržaj za knjigu je već manje-više stvoren i samo je pitanje tehničkog uređivanja. Da budem iskren moram dovršiti feljton „Bitka za Radovana“ koji će čitaoce uvesti u materiju Dodikove antisrpske i izdajničke politike. Nakon toga prelazim na tehničke radove (pregledanje tekstova, sortiranje, uvođenje fusnota...). Ima tu posla!

Valja dodati da će knjiga, radi šire spoznaje ukupnih dešavanja, sadržavati i tekstove o Dodikovim "jaranima" Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću. Primjera radi klan Izetbegovića sam demaskirao do nivoa shvatanja kako Alija i Bakir nisu političari, nego vjerski sektaši. Čovićem sam se manje bavio, ali nisam propustio da javnosti ukažem na njegova nastojanja da BiH uvede u NATO.

Osim navedenog knjiga će sadržavati i niz tekstova o Vladimiru Putinu, a primarno kako bi čitaoci mogli Dodikovo politikanstvo shvatiti kroz geopolitička dešavanja u kakvima je ruski predsjednik imao ključnu ulogu. Godinama tvrdim da Putin odlično zna kakav je i čiji igrač Milorad Dodik, a aktuelni Dodikovi potezi nedvosmisleno raskrinkavaju zbog čega mu Putin nikada nije vjerovao onako kako je ovdašnja javnost spinovana. .

Do završetka knjige BiH će u potpunosti započeti aktiviranje Akcionog plana za pristupanje u NATO i sve to uz Dodikovu saglasnost. To sam u mnogim tekstovima najavljivao i sad mi ostaje samo da konstatujem utemeljenost ranijih predviđanja. Biće tu još kojekakvog zanimljivog materijala.

Elem, ono šta je još važno istaći jeste da ovaj projekat građane neće koštati niti jedne marke. Sve radim sam i bez ikakvih izvora sredstava, a ponajmanje budžetskih. Po završetku knjigu ću o svom trošku odštampati u par desetina primjeraka (koliko budem mogao priuštiti), čisto radi poklanjanja sa posvetom.

Istovremeno, da bi pročitali sadržaj knige građani opet neće morati izdvojiti ni marke. Izdaću elektronsko izdanje sa mogućnošću besplatnog preuzimanja. Moj cilj nije da zaradim, nego da promovišem istinu onako kako sam je viodio u datim trenucima.

Zašto ovo pominjem? Niti jedan jedini tekst neću „izbaciti“ zbog toga što sam u nekom trenutku o Dodiku napisao nešto pozitivno, ili zbog toga što sam objavio nešto diskutabilno. Iza svakog svog navoda stojim i to ljudima namjeravam prezentovati u izvornom obličju, upravo onako kako sam nešto spoznao u datim okolnostima.

Dakle, za par mjeseci javnosti će biti prezentovana knjiga najvjerojatnijeg naslova „Milorad Dodik – priča o izdajiku/lopuži/srpskom šljamu...“. Nisam još odlučio koji od ovih termina ću u konačnici odabrati, ali valja shvatiti da ga svi autentično prezentuju onakvim kakav stvarno jeste.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.