уторак, 17. октобар 2017.

Opozicija razoružala policiju!


Odavno tvrdim da ministra Dragana Lukača treba uputiti na vanredni ljekarski pregled. Današnja budalaština u Narodnoj skupštini samo to dodatno potkrepljuje.


Piše: Borislav Radovanović

Na BN portalu vidim vijest da se samo jedan policajac nalazi unutar zgrade parlamenta, ali da nije naoružan. I fotografija pokazuje da nosi praznu pištoljsku futrolu (vidi foto).

U pitanju je neviđena lakrdija. Samo zbog ranijih optužbi opozicije da je u parlament nezakonito uveo naoružanu policiju ministar je ovoga puta odlučio učiniti šta niko prije njega nije. Zamislite, uveo je novu kategoriju u policijskim strukturama – „BOBI policajce“.

Prema našim važećim zakonima i podzakonskim aktima policajac na dužnosti MORA biti naoružan! Apsolutno nigdje nije predviđeno da policijski službenik može izvršavati zadatke nenaoružan. To nije pitanje „procjene“, nego propisanih imperativnih normi.

No, u Republici Srpskoj je sve moguće, pa tako dobijamo „BOBI policajce“. Engleski bobiji su prije više od deset godina dobili pravo da nose odbrambene sprejove. Trenutno nije poznato da li ovaj jadni kolega u džepovima krije kakav „prskavac“, ali da ne nosi pištolj to jasno vidimo.

Ne bih od ovoga pravio problem da naši centri političke moći puste policiju iz svojih „nadmudrivanja“. Policija treba da hvata kriminalce i čuva red i mir, a nikako da služi za politikantska nadmudrivanja.

Ovo šta čini ministar Lukač je samo još jedno ponižavanje policije i eklatantno dokazuje kako je kompletan policijski sistem podredio svojim politikantskim interesima. U stvari ovo potvrđuje da ministar i nije pri zdravoj pameti kad ovako „šeta“ ljude koji samo pokušavaju odraditi ono za šta ih građani plaćaju.

Da li u unutrašnjosti skupštine treba rasporediti jednog ili dvojicu policajaca, da li oni trebaju biti naoružani i ino uopšte nije upitno ili problematično. Samo umobolne osobe mogu smisliti da razoružaju policajca i onda ga upute na zadatak.


Zato ponovo ukazujem da ministra treba uputiti na vanredni ljekarski pregled.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.