понедељак, 10. април 2017.

Na dan NDH - PODIGNI TRI PRSTA!


10. april, dan Nezavisne Države Hrvatske, upravo je prilika da se zapitamo zbog čega Srbi podižu uvis tri prsta, bez imalo svijesti da je u pitanju nacistički simbol.




Koliko je meni poznato politički spletkaroš Vuk Drašković je 9. marta 1991., tokom protesta, sa čuvenog balkona prisutne pozdravio sa podignuta tri prsta. Nakon toga, evo preko dvije decenije Srbi na ovaj način "deklarišu" svoj etnos.

Elem, ono šta moramo znati jeste da je u pitanju simbol nacizma, koji su ustaše automatizmom preuzele. Srbi su posljednji narod koji bi trebao podizati tri prsta obzirom na stradanja kakva su pretrpili od nacizma/ustaštva.

Podsječanja radi: 10. aprila 1941. bivši austrougarski pukovnik Slavko Kvaternik izvršio je uspostavu NDH preko Radija Zagreb u 16 sati, a njemačka vojska započela je ulaziti u grad Zagreb sat vremena kasnije. Kvaternik je djelovao u dogovoru sa njemačkim izaslanikom Edmundom Wesenmajerom.





Kvaternik je sa podignuta tri prsta tada izrekao


"Hrvatski narode! Božja providnost i volja našeg saveznika, te mukotrpna višestoljetna borba hrvatskog naroda i velika požrtvovnost našeg poglavnika dr. Ante Pavelića, te ustaškog pokreta u zemlji i inozemstvu, odredili su da danas pred dan uskrsnuća Božjeg sina uskrsne i naša Nezavisna Država Hrvatska.
Pozivam sve Hrvate, u kojem god mjestu oni bili, a naročito sve časnike, podčasnike i momčad cjelokupne oružane snage i javne sigurnosti, da drže najveći red i da svi smjesta prijave zapovjedništvu oružane snage u Zagrebu mjesto gdje se nalaze, te da cijela oružana snaga smjesta položi zakletvu vjernosti Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i njenom poglavniku. Cjelokupnu vlast i zapovjedništvo cjelokupne oružane snage preuzeo sam danas kao opunomoćenik poglavnika.
Bog i Hrvati! Za dom spremni!" 

U daljem serijom fotografija potkrepljujem svoje navode:






Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.