недеља, 3. септембар 2017.

General Mladić pisao Vučiću da čuva Srpsku, a Dodiku ni riječ!




Plaćenički mediji Srbije i Srpske „sramežljivo“ objavljuju da je general Ratko Mladić u više pisama molio Aleksandra Vučića da čuva Republiku Srpsku. Da li su Mladićevi savjeti naveli Vučića da kontaktira Vukotu Govedaricu?


Piše: Borislav Radovanović

Da su mediji Srbije i Srpske u čvrstim kandžama centara moći koji Milorada Dodika instrumentalizuju kao nekakvog „čuvara Srpstva“ znamo odavno. Baš kao što znamo i da Dodik troši milione (naših para) na vlastitu promociju.

Intrigantno je da je više hrvatskih medija prenijelo ovu vijest, nego srpskih. Zašto „srpski“ mediji izbjegavaju da se bave ovom svakako zanimljivom temom?

Zato nas ne treba čuditi da je javnost baš „šturo“ informisana o tome da je general Mladić iz Haga poslao više pisama predsjedniku Aleksandru Vučiću. Još manje se govori o tome da general moli predsjednika da ČUVA REPUBLIKU SRPSKU!

Kako to da naš komandant nije se obratio „prvom golmanu“ (brani taj sve i svašta) Miloradu Dodiku? Poziva predsjednika Srbije da čuva Srpsku, a ne smatra da bi se po tom pitanju trebao obratiti i predsjedniku Srpske. Zanimljivo!

U stvari između redova Mladić pominje i Dodika, a po prilici i njegove političke oponente. No, da ne bih kalkulisao – jednostavnije mi je citirati jedan medij:

„Poštovani predsedniče, vi morate iskoristiti svoj uticaj da sačuvate Republiku Srpsku, koja je trn u oku moćnicima sa Zapada. Narod je Srpsku odbranio u ratu, ali se sve više plašim da će je pohlepni političari prodati i uništiti u miru. Vi zato imate istorijsku priliku da ono što je srpski narod preko Drine stvorio sačuvate i osigurate mu mir i napredak“, navodi Mladić u jednom od pisama, u kojem Vučiću daje detaljne savete oko toga što i kako da radi po pitanju Republike Srpske.“

Znači, Mladić upozorava da najveća opsanost Srpskoj prijeti od njenih „pohlepnih političara“. Ako ćemo suditi po „pohlepnosti“ onda nema dileme da je prvenstveno mislio na osvjedočeno najpohlepnijeg – Dodika.

No, u onome šta „srpski“ mediji nastoje prikriti postoje neka pitanja, kakva jednostavno moramo postaviti. Konkretno, o koliko pisama se radi, u kom vremenskom periodu su napisana, šta tačno piše, zašto Vučić neće da objavi sadržaj...

Medijski se navodi da je Vučić pažljivo pročitao Mladićeva pisma i savjete. Ko zna možda je i sastanak sa predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom organizovao po generalovom savjetu?

Jeste da je vijest o sastanku Vučića i Govedarice objavljena dva-tri dana prije vijesti da je general pisao Vučiću, ali nije poznato kad je Vučić dobio pisma. Zna se da je u pitanju više pisama i sasvim sigurno možemo razmišljati da su bar neka poslana prije sastanka Vučić-Govedarica.

Uostalom, Govedaricu svakako ne možemo podvesti pod kategoriju „pohlepni političari“, na koje komandant upozorava Vučića. Najjednostavnije bi bilo da Vučić objelodani sadržaj pisama i u kom vremenu su poslana, pa bi mogli i nešto konkretnije govoriti. Ovako, ostaje nam da se pitamo zašto su ova pisma za srpsku javnost „opasna tajna“?

Ono šta zasigurno znamo svi mi koji smo se borili pod Mladićevom komandom jeste da je general iz dna duše prezirao ratne profitere i političke smutljivce. Takođe znamo da je Milorad Dodik u profiterstvu i političkom mešetarenju prednjačio. Zar je toliko teško povezati ove dvije činjenice i sumnjati da je general Mladić srpskog predsjednika upozorio da Srpsku čuva upravo od Milorada Dodika?

No, u jedno sam siguran – ova pisma neće još dugo biti „tajna“. Odlično je Vučić svjestan da se u Srpskoj sprema sveopšta pobuna protiv režima Milorada Dodika. To da Vučić nastoji eliminisati Dodika pišem odavno i zato sumnjam kako je ovo idealna prilika da mu zada još jedan težak udarac i to – objavljivanjem Mladićevih pisama.

Čitam nekakve najave da se već za oktobar priprema veliki stranački sastanak Vučićevog SNS i Vukotinog SDS, nakon čega više neće biti kalkulacija oko toga koga će Vučić podržati na narednim izborima. Očekivati je da Vučić pobere lavorike izjavama da to čini po savjetu najvećeg živog srpskog komandanta. I, normalno, objavi Mladićeva pisma.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.