понедељак, 18. септембар 2017.

Prvi dan „obojene revolucije“ u Srpskoj



 
Jutrošnjim obraćanjem Valentinu Incku i traženjem smjene ministra Lukača započeo sam sa razobličavanjem Dodikovih mantri o „Vrućoj jeseni“ u Srpskoj. Jedini koji ugrožava Republiku Srpsku je njen predsjednik i to ću van svake sumnje dokazati.


Piše: Borislav Radovanović

Kad jedna plaćenička skupina „Zavjetnici“ izda saopštenje da se u Srpskoj priprema „Vruća jesen“ onda je to vijest koju mediji masovno prenose. Važno je da javnost dozna kako će spletkaroši iz te interesandžijske organizacije doći i stati na „branik otadžbine“.

Ko to „brani“ Republiku Srpsku? Spletkaroši koji su zajedno sa Milom Đukanovićem organizovali lažni državni udar i izmislili pokušaj atentata. Koji su naivne prosrpske snage u Crnoj Gori instrumentalizovali za proteste, a onda ih gurnuli u kandže Milovog režima. Danas su prosrpski opozicionari Crne Gore pod krivičnim progonom za nepostojeći atentat i državni udar.

Za koga rade „Zavjetnici“? Pa pogledajmo ko je profitirao od svega onoga šta su ovi manipulatori izveli. Đukanović je učvrstio vlast, opoziciju je devastirao, a Crna Gora je ušla u NATO. To su činjenice! Pritom se Srbija i Rusija pred svijetom moraju „prati“ kako nisu organizovale državni udar, jer su se spletkaroši potrudili da ostave „tragove“ koje moćni mediji Zapada itekako koriste.

Isti ti spletkaroši i plaćenici odavno su na platnom spisku Milorada Dodika. Pritom, valja znati da ih Dodik ne plaća svojim novcem, nego novcem građana. Zato željezničari ne dobijaju plate i štrajkuju glađu. Naši željezničari, baš kao i većina građana, gladuju odavno, a sad su to samo formalno objavili.

Zašto Dodik plaća dobro utrenirane huligane? Pa dobro zna kako građani Republike Srpske protestvuju mirno i dostojanstveno, da niti jednim činom ne ugrožavaju narodne interese. Sa druge strane Dodiku trebaju polupani izlozi, zapaljena auta, naguravanje sa policijom i slično, pa da građane može optužiti za „Vruću jesen“. Zna se dobro ko će praviti incidente u slučaju protesta – Dodikovi plaćenici!

Istovremeno, Dodik ne štedi na medijskoj prezentaciji sopstvenog „lika i djela“, pa sve do širenja ničim utemeljenih laži o međunarodnoj uroti protiv njega. Gdje, normalno, sebe poistovjećuje sa Republikom Srpskom i vaskolikim srpskim narodom. I sve to skupa daje očekivane rezultate šta svakodnevno vidimo iz „papagajskog“ ponavljanja jeftinih spinova i parola od strane onih koji vjeruju plaćeničkim medijima.

Kako prednje napomenuh, kad „Zavjetnici“ obznane da Borislav Radovanović i „Treći blok“ pripremaju „obojenu revoluciju“ to je medijska vijest dana. Kad „Treći blok“ obavijesti javnost da od Visokog predstavnika traži Lukačovu smjenu – opšti muk.

Čudna neka „revolucija“. Još nisam čuo da je neko uspio realizovati „obojenu revoluciju“ bez snažne medijske pripreme i podrške. Zanimljivo je da ni sarajevski mediji nisu odreagovali, a to bi svakako učinili da postoji „urota“ kakvu Dodik mjesecima promoviše.

Je li Bakir Izetbegović odreagovao? Svakodnevno nas režim ubjeđuje kako „Mektićevci“ ruše Srpsku po nalogu Izetbegovića Juniora. Da je tako valjda bi neko iz Federacije bar pomenuo mogućnost predložene smjene Lukača.

U daljem, da li je američka ambasadorka Morin Kormak podržala ovu ideju? Nije i neće! Zašto? Pitajte nju! Gle čuda, Amerikanci srušili Miloševića, Sadama, Gadafija, bin Ladena i šta znam kakve sve moćnike, a već deceniju ne mogu ništa Miloradu Dodiku. Možda je Srpska nabavila nekoliko interkontinentalnih nuklearnih projektila, a da ja to još nisam doznao.

Aloooo, Dodikovu „silu“ čini 6 000 policajaca koji se zbog neispravnih pištolja samoranjavaju na gađanjima. To je činjenica. I kako je sad moguće da ga vaskoliki NATO ne može srušiti? Da se mi ne sluđujemo: zašto bi rušili svog čovjeka koji tako revnosno izvršava njihove zadatke i to punih dvije decenije.

Znam, sad će mnogi pomisliti kako su mu Amerikanci uveli sankcije. Odlično! Proanalizirajmo malo te „sankcije“. Jesu li mu blokirali bankovne račune i imovinu u inostranstvu, jesu li mu ograničili kretanje i čine li išta suštonskoga kako bi ometali njegov rad? Apsolutno ništa! Sve to je tek puki spin, poput onog iz 2005. kad je „ratovao“ sa Ešdaunom.

Ovaj britanski autokrata je smijenio 800 srpskih patriota, oduzeo im lična dokumenta i zabranio pravo na rad, a navodno ništa nije mogao jednom „opozicionaru“. Normalno da mu ništa nije mogao kad su iza Dodika stajali Amerikanci, baš kao i 1997. godine. U stvari upravo je Pedi Ešdaun ponovo doveo Dodika na vlast i stvarno treba biti totalni idiot i vjerovati da nije tako.

Je li deklarisani srpski neprijatelj Ešdaun postigao svoj cilj? Da jeste dovoljno je pogledati aktuelnu situaciju u Srpskoj! Narod skapava od neimaštine, a Dodikov režim bez ikakvih posljedica napada na ustavno-političko uređenje i to samo kako bi prikrio vlastiti kriminal. To je naša stvarnost.

Za kraj moram apostrofirati da nimalo nisam naivan. Odlično su meni poznati dometi Valentina Incka, pa i to da neće preduzeti „Bonska ovlaštenja“ prema Lukaču. U „Trećem bloku“ smo danima debatovali o ovom potezu. Mnogi su ukazivali kako treba „udariti“ direktno na Dodika, no predsjednik Njegoš Tomić i ja smo ukazivali da od toga nema ništa, odnosno da OHR nikada neće njega sankcionisati.

Onda smo razmišljali o Željki Cvijanović. Međutim, i od toga smo odustali zbog procjene da je u pitanju „prekrupan zalogaj“. Na kraju smo se odlučili za Lukača i to iz vrlo pragmatičnih razloga. Lukač je zloupotrijebio službeni položaj i (ponovo) napao na ustavno-politički poredak Srpske. Pritom smo kalkulisali sa tim da je u pitanju funkcioner nivoa ministra, te da isti nema izborni mandat (postavljeni funkcioner).

Znači napali smo tek jedan „kotač“ u Dodikovoj ogromnoj mašineriji.  I išli smo sa legitimnim prijedlogom prema zvaničnom predstavniku međunarodne zajednice u BiH. Kompletan sadržaj akta smo objelodanili javnosti i tako svima zainteresovanima omogućili da doznaju i (najvažnije!) REAGUJU.

I gdje su reakcije? Čak ni Savez za promjene zbog politikantskih interesa nije odreagovao. Danas kažu kako će se vratiti u „skupštinske klupe“, a doista se trebamo upitati: zašto? Možda zbog toga što će im Čubrilović svako izostajanje sa sjednica odbiti od plata!?

Pokret „Treći blok“ je opozicioni politički subjekt, ali nismo u Savezu za promjene jer nam se politička ubjeđenja razlikuju, baš kao i modeli borbe. Naš cilj nije ni vlast, a ni fotelje, nego smo jedino posvećeni građenju bolje Republike Srpske, štićenju građana od institucionalnog nasilja, te suprotstavljanju enormnom kriminalu i korupciji.

I, kako je to iz prednjeg vidljivo, nismo nimalo naivni. Na vrlo eklatantan način razobličavamo mantre o „uroti“ protiv Republike Srpske. Postoji urota, no njeni ključni akteri su Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nedeljko Čubrilović, Dragan Lukač i ostatak „mašinerije“ kojoj je nemoguće izbiti ni „kotačić“ poput Lukača.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.