петак, 1. септембар 2017.

Kome prijeti ministar Lukač?



 
Na sveopštu ogorčenost građana Dodikovim brutalnim gaženjem institucija Republike Srpske reaguje njegov „pendrek-efendija“ Dragan lukač i javno prijeti.


Piše: Borislav Radovanović

Građani Srpske su opravdano ogorčeni nedavnim postupcima Milorada Dodika i to naprosto zbog činjenice da predsjednik brutalno krši ustav i zakone. Objektivno gledano Dodik je višestrukim radnjama počinio krivično djelo „zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja“, no organi krivičnog gonjenja (tužilaštvo i policija) neće da se bave ovim teškim društvenim problemom.

Čak, upravo suprotno, ministar policije nastoji zaplašiti ogorčene građane kako ne bi javno ispoljavali bilokakve vidove protesta. I to na način koji nedvosmisleno dokazuje kakav klošar upravlja našom policijom.

Već danima na pojedinim portalima primjećujem saopštenje udruženja građana „Odgovor“, kojim ministra bezbjednosti Mektića i Državnu agenciju za istrage i zaštitu BiH pozivaju da spriječe eventualno nasilje u Banjaluci. Ne bih ni obraćao pažnju na ovu „vijest“ da njen sadržaj nije krajnje nebuloznog karaktera.

No, „pendrek-efendiji“ Lukaču, u nedostatku drugih argumenata, i ova budalaština služi za reagovanje. I to kakvo reagovanje!? On ističe da je policija spremna adekvatno odgovoriti na svaki vid nasilnih protesta.

Sad, ko će procjeniti postojanje elementa „nasilnosti“ u ispoljavanju nezadovoljstva građana? Pa upravo policija i njihovi „stručnjaci“ poput Lukača i Ćeranića! Ako njih dvojica budu sudili svako ko glasno poviče: „Mile lopove!“ može se nadati pendreku, suzavcu, pa čak i snajperskom hicu. 

Draganu Lukaču, baš kao i njegovom šefu Miloradu Dodiku, je odlično poznato da građani Srpske protestvuj mirno i dostojanstveno. Ministar laže kad govori da su se ranije u Srpskoj događali nasilni incidenti. Zašto ne kaže gdje i kad?

No, Dodik i Lukač su  se pobrinuli da proizvedu incidente na sve izvjesnijim masovnim protestima građana. Za tu svrhu obezbijedili su srbijansku huligansku organizaciju "Zavjetnici", čiji zadatak je da tokom protesta razbiju nekoliko izloga i zapale par automobila. To bi Lukaču bio "alibi" za brutalnu policijsku represiju nad građanima.

Ovim tekstom u stvari želim obavijestiti svog ministra da ću biti u prvim redovima prvih protesta održanih u Banjaluci, Prijedoru ili gdje god. Stajaću ispred građana upravo da vidim koji će kolega na mene potegnuti palicu ili kakvo drugo sredstvo. Ogromna većina policajaca koji me lično poznaju, pa čak i oni koji su samo čuli priče o meni, zasigurno neće učiniti ništa neprimjereno ili nasilno. Ljudi me jednostavno poštuju zbog toga što znaju kakav sam profesionalac bio.

Elem, Lukač sa mnom ima jedan sasvim drugi problem. Konkretno, prilikom demonstracija pozvaću kolege da se sklone ispred naroda, da ne štite ovaj nenarodni i kriminalizovani režim. Možda moj apel i ne rezultira sklanjanjem policije, ali sam ubijeđen da policija neće upotrijebiti silu nad građanima. Ma koliko ministara to od njih tražilo! Naprosto, znaju naši policajci da incidente neće izazvati naši građani, nego Lukačovi huligani i kriminalci planski dovedeni za tu namjenu.

I zato se nadamo da naša policija neće služiti tiranima, nego narodu, a posebice u ovako jasnoj situaciji opravdanog otpora građana. Trebalo bi da se Lukač sjeti kako je policija 2014. godine u Sarajevu i Tuzli sklonila se ispred gnjevnog naroda, jer naprosto nije bila spremna da brani kriminalizovanu vlast. Zašto misli da se slično ne može desiti i u Banjaluci?

Dakle, Milorad Dodik će se morati suočiti sa narodom kom je njegove tiranije preko glave. To što „efendija“ Lukač pokušava nekog zastrašiti ovakvim izjavama oba mogu okačiti mačku o rep. Građani republike Srpske dovedeni su u situaciju da više ne znaju je li im bolje živjeti ili mrijeti. E takve teško da će zastrašiti i „mračnjak“ poput Lukača.

Za kraj moram još nešto poručiti Lukaču. Ako već priča o tome kako će policija „reagovati“ onda neka bude muško i stane ispred svojih policajaca. Neka direktno naredi nasilje nad ljudima. Neće on tako postupiti jer je u pitanju obična fukara koja će „zbivanja“ pratiti preko tv aparata iz sigurnosti i udobnosti svog kabineta.

No, naši policajci nisu bolesnici poput njihovog ministra i teško da će dići ruku, a kamoli šta drugo, na svoj narod. I to još po nalogu kojekakvih lopuža i bolesnika. Nema od toga ništa! U sistemu komandovanja postoji i jedan broj policijskih funkcionera koji zasigurno neće bespogovorno izvršavati Dodikovu i Lukačovu samovolju, a ponajmanje će učestvovati u krvoproliću nad vlastitim narodom. Trebalo bi da Lukač i tu "sitnicu" uobziri.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.