уторак, 5. септембар 2017.

RTRS se "zavjetovala" Dodiku!



U cjelosti prenosim tekst sa portala RTRS, kojim ovaj „javni servis“ eklatantno dokazuje da je u službi Režima Milorada Dodika i u funkciji gušenja slobode mišljenja i izražavanja.

Indikativno je kako su RTRS i „Zavjetnici“ još „JUČE“ znali za akt koji sam u ime pokreta ministru Mektiću uputio JUTROS u minut do 10 časova, a objavio oko 11,40!

Pošto je RTRS ovaj tekst objavila u 14,10 časova začuđuje kojom brzinom su „Zavjetnici“ napisali svoje saopštenje i dostavili ga agenciji SRNA, na koju se RTRS poziva kao izvor. Elem, na sajtu SRNA nema vijesti na koju se RTRS poziva!

Treba li bolja potvrda sadejstva Milorada Dodika, Zavjetnika i RTRS? Pa čak i MUP RS koji najvjerojatnije nadzire moju elektronsku poštu. Podsjećam da je RTRS isto ovako „ekspresno“ objavio onaj famozni falsifikat „Zavjetnika“ o Sorošovom finansiranju lidera opozicije, koji MUP RS nikada nije istražio.

Po svemu sudeći svi su za ovaj akt doznali prije ministra Mektića, kom sam se obratio preko potparola.


Tekst RTRS portala:

"Zavetnici": Niko ne može da nas spriječi da podržimo svoj narod u Srpskoj

Srpski sabor "Zavetnici" saopštio je danas da su "pre nekoliko dana jedini upozorili da se u Republici Srpskoj, konkretno i u Banjaluci ponovo spremaju nasilni nemiri opozicije i da je dio onih koji se predstavljaju kao politički protivnici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u sadejstvu sa vlastima u Sarajevu i zapadnim ambasadama".

"Već juče u Republici Srpskoj je odjeknula informacija da je jedan od 'lidera' pokreta 'Treći blok' Borislav Radovanović zatražio da se pripadnicima 'Zavetnika' zabrani ulazak u BiH. Naravno, u tom pismu obraća se lično ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću poznatom po tome da mu je blizak saradnik Osman Mehmedagić, koji je bio blizak odredu 'El Mudžahedin' i nekadašnji šef obezbjeđenja Alije Izetbegovića. Takođe, ne treba zaboraviti i to da je Mektić hrvatski đak i već poznat po tome da je koristio policiju kako bi zabranio 'Zavetnicima' ulazak u Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju.

"Zavetnici" se pitaju "kako se Radovanović i Mektić ne sjetiše da se malo bave Osmanom Mehmedagićem - Osmicom, koga Republika Srpska sumnjiči i za ratne zločine, a koji je odlukom Bakira Izetbegovića imenovan na čelo Obavještajno-bezbjedosne agencije BiH".

"I kada je riječ o Mektiću i Radovanoviću, veoma nas zanima da li je njihovo prijateljstvo počelo preko Željka Bilića, Radovanovićevog najbližeg saradnika u pokretu 'Treći blok' koji je za vrijeme rata bio dio hrvatskih formacija", dodaje se u saopštenju "Zavetnika".

"Ovakvi napadi stranih agentura su potvrda tačnosti informacija da se sprema koordinirani napad lažne opozicije, muslimansko-hrvatskog faktora i zapadnih nalogodavaca na Republiku Srpsku, a koje smo iznijeli prije nekoliko dana", navode iz "Zavetnika".

U saopštenju se poručuje da Drina nije granica, pa samim tim nema ni mogućnosti da ih bilo ko spriječi da, kako ističu, podrže svoj narod u Republici Srpskoj i sam opstanak Srpske u vremenu koje dolazi.

Srpski sabor "Zavetnici" nedavno je saopštio da su došli do saznanja da se "u narednom periodu planira niz subverzivnih aktivnosti koje imaju za cilj destabilizaciju Republike Srpske".
U saopštenju su naveli da se, "prema njihovim pouzdanim informacijama, prozapadne strukture u BiH i unitarističke vlasti u Sarajevu pripremaju da širom Srpske insceniraju ulične nemire".

"Iza organizacije ovog scenarija stoje pojedine strane obavještajne službe, ali i nevladine organizacije kojima direktno upravlja iskompromitovani ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, jedan od glavnih predvodnika udara na Republiku Srpsku i pokušaja nasilnog svrgavanja njenog legitimno izabranog državnog rukovodstva", naveli su "Zavetnici".


Treba li bolja potvrda mojih navoda iz akta ministru Mektiću?

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.