недеља, 17. септембар 2017.

Madlin Olbrajt, Milorad „Dašak“ Dodik i milioni dolara



 
Vidim da su mnogi sa skepsom dočekali moje navode o tome kako je Madlin Olbrajt prvoj Dodikovoj vladi odobrila sredstva u visini od 100 miliona dolara. Evo dokaza koji govore u prilog istinosti mojih tvrdnji.


Piše: Borislav Radovanović

U istraživanjima često koristim elektronsku arhivu antimiloševićevskog i pronatovskog lista „Naša borba“, koji je još 1997. godine imao internetsko izdanje. Znači, informacije koje prenosim potiču iz izvora koje je finansirala američka vlada i upravo Madlin Olbrajt i to iz vremena kad je Dodik bio njihov miljenik. Osim toga, autentičnost možete provjeriti tokom čitanja ovog teksta.

Neposredno nakon sastanka Dodika i Olbrajtove početkom 1998. godine, kad je nazvan „daškom vjetra sa Balkana“, objavljen je tekst o tome kako je američka vlada donirala novoj Dodikovoj vladi pet miliona dolara za rješavanje hitnih socijalnih pitanja. Ovde se ističe kako odmah nakon toga slijedi pomoć od još 25 miliona dolara (klikni: http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva/Feb98/2102/2102_11.HTM ).

Istom listu Dodik je dao intervju povodom sastank sa Madlin Olbrajt (klikni: http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva/Feb98/2302/2302_10.HTM ) u kom potvrđuje prednje pomenutih 30 miliona, te ukazuje kako je to tek početak mnogo izdašnije američke pomoći.

U ovom intervjuu Dodik hvali angažovanje Olbrajtove na hitnoj deblokadi 400 miliona dolara namijenjih Republici Srpskoj. Sredstva su prikupljena na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za pomoć BiH, ali je dio namijenjen Srpskoj blokiran. Čekalo se da na vlast stupi „dašak demokratije“ Dodik.

Dakle, ovde govorimo o desetinama i stotinama miliona dolara koje je Dodikova marionetska vlada nakon državnog udara dobila od Amerikanaca, a gdje su tek druge zemlje donatori – od Njemačke do Japana. Pa gdje su tek nedržavne fondacije?


Podsjećam na moj tekst o 126 miliona dolara koje je doniralo Sorošovo „Otvoreno društvo BiH“, a gdje pominjem i donacije pojedinim „srpskim“ medijima koji decenijama kreiraju svijest naroda. Pritom valja istaći da Soroš nikada nije spadao u grupu velikih donatora.

Desetine milijardi dolara svijet je donirao BiH i jeste značajan dio toga uložen u pomaganje građanima ili izgradnju infrastrukture. No, dobar dio je završio u velelebnim vilama i na računima ovdašnjih moćnika.

U daljem valja apostrofirati da to koliko je Dodik bio izdašan prema svojim političkim skutonošama najbolje vidimo u sudskoj presudi (vidi foto optužnice) iz koje sam plasirao podatak da je ministar Dragan Lukač  dobio preko 171 hiljadu maraka. To je ono šta se nesporno zna i šta niko ne može pobiti, a koliko je stvarno dobio za državni udar od 10. septembra 1997. godine možemo samo naslućivati.

Za kraj ostaje mi samo osvrt na sve one koji me zanivaju „plaćenikom“. Kako teško porodica i ja živimo znaju svi koji me iole poznaju. No, kako kurve uvjeriti da postoje i čestite žene? Kako lopove uvjeriti da ima i poštenih ljudi? Ili, kako političke interesandžije uvjeriti da postoje i društveno osvještene osobe koje se bore za bolju budućnost svoje djece?






Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.