субота, 2. септембар 2017.

Pokret „TREĆI BLOK“: Tražimo Dodikovu ostavku!





Zbog posljednjeg brutalnog i nezakonitog gaženja institucija Republike Srpske, a vođenji upravo njegovim modelima djelovanja, od Predsjednika Republike Milorada Dodika tražimo podnošenje ostavke.

U Pokretu „TREĆI BLOK“ svesni smo da su aktuelni nezakoniti potezi predsjednika Dodika preduzeti kako bi se od građana i javnosti prikrio enormni kriminal i rastrošnost njegovog režima. Glavna služba javne revizije otkrila je kako vlada Željke Cvijanović laže građane u pogledu visine budžetskog deficita za prošlu godinu.

Istovremeno revizori su otkrili da na eskrov računu više nema ni jedne konvertibilne marke od 1,5 milijardi kojima je ova vlada „gospodarila“. Otkrivene brojne nazakonitosti, nepravilnosti i primjeri lošeg upravljanja, i upravo to je esencija aktuelnih problema.

U skladu sa zakonskim obavezama glavni revizor Duško Šnjegota revizione izvještaje dostavlja Narodnoj skupštini na dalje razmatranje. Kako bi spriječio da najviše političko i zakonodavno tijelo Republike Srpske, u javnom prenosu, raspravlja o ovim eklatantnim dokazima nezakonitosti i rastrošnosti njegovog režima, predsjednik poseže za novim nezakonitostima, pa čak i za javnim prijetnjama i pritiscima prema Dušku Šnjegoti.

No, nedavna izjava predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića otkriva mračne namjere režima, odnosno da parlament neće ni raspraviti ovaj teški društveni problem. Ovim činom nedvosmisleno je dokazano da Milorad Dodik i skupštinu stavlja u funkciju prikrivanja kriminala i lošeg gospodarenja, odnosno činjeničnog utvrđivanja koliku je nepovratnu štetu pretrpila Republika Srpska.

U Pokretu „TREĆI BLOK“ potpuno smo sjevesni činjnice da Milorad Dodik nastoji sve institucije Republike podrediti sopstvenoj autokratiji i krajnje kriminalizovanim ličnim interesima. Izostanak javne rasprave u parlamentu biće konkretan dokaz da su naše institucije u čvrstim kandžama Dodika i njegove mafijaške oligarhije. Zato ovaj trenutak određujemo kao „crvenu liniju“ preko koje nežemo preći.

Znači, u slučaju da Dodikov nezakoniti napad na službu javne revizije prođe bez skupštinske rasprave i uz medijsko prenošenje sjedice smatraćemo da institucionalni sistem Republike Srpske VIŠE NE POSTOJI! To automatizmom znači da Pokret „TREĆI BLOK“ napušta principe institucionalnog djelovanja i PRELAZI NA VANINSTITUCIONALNU BORBU.

U suštini naš zahtjev za ostavkom predstavlja Dodikovo „izlazno rješenje“ iz situacije koju je sam produkovao. Činom ostavke predsjednik predupređuje „smjenu“ do kakve će svakako i neizostavno doći. U pokretu smo vrlo precizno razradili političke poteze kakvima ćemo Milorada Dodika udaljiti sa pozicije koju ovako teško zloupotrebljava.

Normalno, u ovom trenutku nećemo otkrivati svoje poteze, ali ono sa čim Dodik mora računati jeste naša više puta dokazana hrabrost u situacijama suprotstavljanja institucionlnom nasilju njegovog aparata prinude. Uz to predsjednik mora uobziriti činjenicu da Pokret „TREĆI BLOK“ samo slijedi opštu opredjeljenost građana za svrgavanje njegovog režima i oslobađanja od njegove tiranije.

U Pokretu „TREĆI BLOK“ čvrsto smo opredijeljeni da zauzmemo prve redove svenarodnog bunta protiv Dodikove diktature i daljeg razaranja Republike Srpske, koji će neminovno nastupiti u ovoj aktuelnoj situaciji. Znači, Dodik može izbjeći posljedice onoga šta je sam proizveo i to jednostavnim podnošenjem ostavke. U suprotnom biće „smijenjen“!

U supotnom biće „smijenjen“!


POKRET „TREĆI BLOK“

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари не садрже мишљење аутора, нити исти одговара за недозволјен или непримјерен садржај коментара.